Anahtar Kelimeler: Yıl sonu sergisi açıldı

Yıl sonu sergisi açıldı

Yıl sonu sergisi açıldı

Yıl sonu sergisi açıldı

HEM'de renkli sergi

Kırıkkale Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen yılsonu etkinliği yapıldı. Kursiyerlerin eserleri ile oluşturulan yılsonu sergisinin de açıldığı etkinlikte konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yetiş Şahin, 512 mesleki eğitim ve kültürel kursta 10 bin 989 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi.

YIL SONU ETKİNLİĞİ

İş gücü eksikliği ve gelen taleplerle her dalda kurs açarak gençleri ve bayanları meslek edindiren Halk Eğitim Merkezi, başarılı çalışmalarında bir yılı daha geride bıraktı. Merkez tarafından bünyesinde bulunan kursiyerlerin el emeklerinin sergisi, düzenlenen renkli bir törenle açıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda yaptığı çalışmalar ve kurslarıyla adından meslek edindirme yolunda söz ettiren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kursiyerleri tarafından bir yıl boyunca hazırlanan 2014-2015 yılsonu sergisini, okul bahçesinde düzenlenen törenle açtı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi ve spor branşlarında çeşitli gösteriler sunuldu.

ESERLER SERGİLENDİ

Daha sonra sergi açılışı gerçekleştirilerek, cam boncuk ve aşçılık kursiyerleri tarafından yapılan gösteriler, renkli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Etkinlikte programa katılanlara ve kursiyerlere çeşitli ikramlar da yapıldı. Törene Vali Ali Kolat´ın eşi başta olmak üzere; Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yetiş Şahin, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda kursiyer katıldı. Programda konferans salonunun içerisinde açılan el işleme sergisi büyük ilgi gördü. Etkinliğe katılan kursiyerler ve davetliler canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Geride bıraktıkları sezon boyunca yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yetiş Şahin, amaçlarının herkesi meslek edindirmek olduğunu söyledi. Şahin, Öğretim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinliklerinin tümünde açmış olduğumuz kurslarla halkımıza en iyi hizmeti sunuyoruz” dedi.

KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi; Merkezimizde yaygın eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda milli kültür, bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum, yurttaşlık eğitimi, aile eğitimi, güzel sanatlar, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler ile benzeri konuları içeren eğitim çalışmaları yapmaktayız. Bilmeyenlere okuma-yazma öğretimi, bilenlere eksik eğitimlerin tamamlanması için destek sağlayıcı sürekli eğitim veriyoruz. Meslek öncesi eğitim ve yeni bir meslek edinme, çok yönlü iş eğitimi, endüstri içinde eğitimi ve hayat boyu öğrenme konularını kapsayan yaygın eğitim veya kısa süreli ve kademeli mesleki ve teknik eğitim programları uygulamaktayız. Yerel düzeyle iş gücü piyasası ile ilgili araştırmalar yaparak istihdama yönelik meslek alanlarında kurslar düzenlemekte ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesine katkı sağlamaktayız.” Konuşmaların ardından protokol üyeleri ürün sergileri gezildi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli