Yurtdan: "Odalara TAPDK yetkisi tekrar verilmeli"

Yurtdan:

Yurtdan: "Odalara TAPDK yetkisi tekrar verilmeli"

Açıklama yapıldı

 

 

Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Âdem Yurtdan, Tütün ve Alkol Denetleme Kurumu (TAPDK) yetki belgesi hazırlama işlemlerinin tekrar bakkal odaları tarafından yapılmasını talep etti.

 

YURTDAN BİLGİ VERDİ

Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurtdan, Tütün ve Alkol Denetleme Kurumu (TAPDK) yetki belgesi hazırlama işlemlerinin tekrar bakkal odaları tarafından yapılmasını talep etti. 2010 yılından beri uygulanan TAPDK yetki belgesi alımında uygulanan kuralların bulunduğu yönetmeliği göre yetki belgeleri sadece İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından verilebiliyor. Daha öncesinden bakkal odaları tarafından hazırlanabilen bu yetkinin kendileri tarafından hazırlanmasının devam etmesini isteyen Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Adem Yurtdan, "Bu belge bizim olmazsa olmazımız, ilk önce Tütün Üst Kurulu´nda idi. Tütün Üst Kurulu fesih oldu, TAPDK´ya geçti. Şu anda ise Tarım İl Müdürlüğü´ne geçti. Tarım İl Müdürlükleri ise genelde şehirlerin merkezinde değil, hep şehir dışında. Bizim bakkal esnafımız ağırlıkla tek çalışıyor.

 

DURUM ANLATILDI

Dükkanını kapatıp gidip de şehir dışına geçmesi çok büyük bir zaman kaybı ve israfa yol açıyor. Yine TAPDK belgelerinin süre uzatımlarını ve TAPDK belgesinin yapımını, daha öncelerde bizim odamız yapıyordu. Sadece biz değil Türkiye çapındaki bakkal odaları bu işlemi yapıyordu. Tekrar Tarım Müdürlüğünden alınıp bizim kurumlarımıza bizim odalarımıza geri verilmesini talep ediyoruz. Bu hem esnafımız hem de devletimizin vergi tahsilatı açısından çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bugün çeşitli odalarda mesleğe dair belgeler düzenleniyor. Bu aynı zamanda oda ile meslek erbabının da kaynaşmasına vesile oluyor" dedi. Bunun yanı sıra istihdama yönelik uygulanan teşviklerin bakkallar içinde uygulanabilir olmasının önemine dikkat çeken Yurtdan, bakkalın marketler karşısında varlığını koruması için faizsiz krediler ve desteklerin kendilerine sağladığı katkıdan bahsetti ve bu yönde teşviklerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli