Anahtar Kelimeler: Zaferin dönümü

Zaferin 102. yıl dönümü

Zaferin 102. yıl dönümü

Zaferin 102. yıl dönümü

Tebrik mesajları yayınlandı

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

MESAJ YAYINLADILAR

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ve  AK Parti  Kırıkkale İl Başkanı Mürsel  Akçay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. İl Emniyet Müdürü Çorumlu, mesajında, Türk ve dünya tarihine damga vuran en önemli olayların arasında yer alan  Çanakkale Zaferi´nin, bir milletin birlik ve beraberliği içerisinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmayan hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu kaydetti. Asil Türk milletinin aynı ruhu 15 Temmuz gecesi tekrar canlandırdığını vurgulayan Çorumlu, "Tekrar dünyaya örnek model olmuştur. Büyük bir imanın, muazzam ve azmin sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan  Çanakkale Zaferi´nin 102. yıl dönemini kutlarken bu uğurda canını veren şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı. İl Sağlık Müdürü Güngüneş ise, mesajında, bu güzel toprakların, vatanı için seve seve canını ortaya koyan şehitlerin ve gazilerin mirası olduğunu vurguladı.

GÜNGÜNEŞ MESAJI

Türk milletinin, birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden geldiğini anlatan Güngüneş, şunları kaydetti:  "Türk milleti, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. ´ Çanakkale geçilmez´ dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurmuş, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımız güçlü biçimde ortaya konulmuştur.  Çanakkale´de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kendini göstermiş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz  Atatürk önderliğinde zafere ulaşmıştır. Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi  Çanakkale´de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü kılmıştır ve kılacaktır.  Çanakkale Zaferi´nin yıl dönümünde Gazi  Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

AKÇAY´DAN MESAJ

AK Parti İl Başkanı  Akçay da,  Çanakkale Zaferi´nin, dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılan çok büyük bir zafer olduğuna dikkat çekti. Çanakkale Zaferi´nin, vatanseverlik, fedakarlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destan olduğunu kaydeden  Akçay, şöyle devam etti:  "Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 102. yıl dönümünü kutlarken, bu uğurda canlarını vermiş aziz şehitlerimizin mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türk milletinin huzur ve güvenliğini sağlamak için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz."



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false