Anahtar Kelimeler: Zararlar karşılansın

Zararlar karşılansın

Zararlar karşılansın

Zararlar karşılansın

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü ile görüşerek, ardından kendilerine özel mektup yazıp, afetten zarar gören Kırıkkaleli çiftçilerimizin banka borçlarının ertelenmesini istedi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Konu hakkında açıklama yapan MHP´li Öztürk; ?Geçtiğimiz aylarda Kırıkkale´de çok ciddî doğal afetler yaşanmış ve sonucunda Kırıkkaleli çiftçimiz, köylümüz ve üreticimiz büyük maddî zarar görmüştür. O tarihten bu yana zararların karşılanması için mücadelemizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilindiği gibi; Kırıkkale merkez, 8 ilçe, kasaba ve köylerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, yaklaşık 1.500 çiftçimizin 19,5 milyon TL maddî zararına neden olmuş ve bunun da sadece 2 milyon TL´si TARSİM tarafından karşılanması öngörülmüştür. Ama geriye kalan 17 milyon TL zarar hâlâ ortada ve ödenmemektedir.? dedi.

DEVLET KARŞILAMALI

Zarar gören çiftçimizin ekim dönemi başlamadan bu zararlarının karşılanması gerektiğini belirten MHP´li Öztürk; ?Çiftçimize gerekli destekler verilmeli ve devletin yanlarında olduğu gösterilmelidir. 1500 çiftçimizin alın teriyle, tüm sene boyunca emeği ile yetiştirdiği ürünü kendi kusuru dışında, doğal afetle 17 milyon TL zarara uğramıştır. Bürokraside kimse klimalı odalarına çekilip, masa başından ahkâm kesmemeli, işe yaramaz kararlar almamalıdır. Zararın acısını yaşayan bilir. Çiftçilerimizden kimse bedava para talep etmemekte, tam tersine bu zor günleri aşabilmek için imkân yaratılmasını beklemektedir. Bu yüzden sadece Ziraat Bankası´nın atacağı adım yeterli olmayacaktır. Kırıkkaleli çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri ile özel bankalardan aldıkları kredi borçlarının da 2 yıl süresince faizsiz ertelenmesi, gerekirse, elektrik ve su borçları ile SGK primleri ötelenmelidir. Kırıkkaleli çiftçilerimiz sahipsiz değildir, onları yalnız bırakamayız.? dedi.

KURUMLAR SEFERBER OLSUN

Kırıkkale´de yaşanan afetlerden zarar gören çiftçi ve köylümüzün zararının karşılanması için ilgili tüm kurum ve kuruluşların seferber olması konusunda uyaran Öztürk açıklamasına şu şekilde devam etti: ?Bu kapsamda; zirai kalkınmada öncülüğü tartışılmaz olan Ziraat Bankası; Kırıkkaleli çiftçilerimizin zor günlerinde yanlarında olduğunu bir kez daha göstermelidir. Faizlerin aşağı inmesi hususunda atmış olduğu cesaret verici tutumu, Kırıkkaleli zarar gören çiftçilerimize karşı göstereceğine inanıyoruz. Bu yüzden Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü ile görüşmeler yaparak, ardından kendilerine ayrı ayrı özel mektuplar yazdım. Amacımız; çiftçilerimizin borç erteleme taleplerinin olumlu değerlendirilmesi ve kısa sürede borçlarının ertelendiğinin açıklanmasıdır.? diyerek, bu beklentinin karşılanmasını istedi. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli