Ziraat Kırıkkale´de talep toplayacak

Ziraat Kırıkkale´de talep toplayacak

Ziraat Kırıkkale´de talep toplayacak

Bankadan duyuru yapıldı

Ziraat Bankası Bölge Müdürü Yusuf Cenk Şahım, halen yastık altında bulunan tahmini 2 bin 250 ton altının bulunduğunu bildirdi. Banka 9-13 Nisan´da talep toplayacak...

TALEP TOPLANACAK

Ziraat Bankası   Bölge Müdürü Yusuf Cenk Şahım, halen yastık altında bulunan tahmini 2 bin 250 ton altının bulunduğunu bildirdi. Şahım, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı hakkında bilgi verdi. Yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması, kaynak çeşitliliğinin arttırılması ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla,   Hazine Müsteşarlığıtarafından altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yapılacağını ifade eden Şahım, bankalarının   Kırıkkale   Şubesinde 9-13 Nisan tarihleri arasında talep toplanacağını dile getirdi.

BİLGİ VERİLDİ
Şahım, Ziraat Bankasının ihraca aracı tek banka olarak belirlendiğini anımsatarak, şöyle konuştu:    "Altınların değeri bankamızın ilgili şubelerinde rafineri uzmanları tarafından tespit ediliyor. 24 ayar değerinde altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikası ürünlerinden tercih edilebilecek. Üstelik vade sonunda beklemeden, ara dönemlerde, birikmiş getirinizle birlikte nakit çekebilirsiniz. Vade sonundaki ana para ödemenizi ister kilogramlık külçe veya darphane tarafından basılan çeyrek altın olarak alabilirsiniz." Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının avantajlarını anlatan Şahım, her şeyden önce altınların evde çalınma ve kaybolma riskini ortadan kaldırarak devlet güvencesinde saklama ve 6 aylık kupon ve kira getirisi elde etme olanağı sağlanacağını kaydetti.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli