Anahtar Kelimeler: milyon üretildi

100 milyon üretildi

100 milyon üretildi

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığına gönderilmek üzere Kırıkkale'deki tesiste 100 milyon cerrahi maske üretildi.

 

ÜRETİM YAPILDI

Korona virüse (Covid-19) karşı başarılı mücadelesiyle dünyaya örnek olan Türkiye'de kısıtlamalar normalleşme süreci kapsamında azaltılırken bir taraftan da Covid-19'a karşı en önemli önlemlerden biri olan cerrahi maske üretimi de hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Kırıkkale Valiliği koordinesinde kurulan Organize Sanayi ve Teknik Anadolu Lisesi Maske Atölyesi'nde 100 milyonun üzerinde cerrahi maske üretimi yapıldı.

100 MİLYON ÜRETİM

Atölyede kullanılan malzemeler için gerekli bütçe Teknoloji ve Sanayi Bakanlığınca karşılanırken makineler ise, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretildi. Maske üretiminde kullanılacak malzemeler de Devlet Malzeme Odası tarafından sağlandı. Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen maskeler, Sağlık Bakanlığına teslim edilirken üretim de 7 gün 24 saat aralıksız sürüyor. Yaklaşık 300 kişinin çalıştırıldığı atölyede şimdiye dek üretilen 100 milyon cerrahi maske, ihtiyaç olan alanlarda kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığına teslim edildi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli