Anahtar Kelimeler: . ORMANI

100. YIL ORMANI

100. YIL ORMANI

100. YIL ORMANI KURULDU

 

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Elif Makas, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” teması ile 81 İlde 2.023 lokasyonda eş zamanlı gerçekleşen fidan dikim etkinliğine katıldı.

 

100. YIL ORMANI KURULDU

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Elif Makas, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” teması ile 81 İlde 2.023 lokasyonda eş zamanlı gerçekleşen fidan dikim etkinliğine katıldı. Kırıkkale Kent Ormanı mevkiinde gerçekleşen etkinlikte, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmada İl merkezinde ve 8 ilçede okul bahçelerinde 2.000 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu 2023 yılı sonuna kadar da toplamda yaklaşık 800.000 fidanın dikileceğini söyledi.

 

BİRLİKTE FİDAN DİKTİLER

Bu sene kutlanılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün Cumhuriyetin 100.yılı münasebetiyle Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Ormanları ismini alacağından dolayı özel bir öneme sahip olduğundan bahsederek konuşmasına başlayan Vali Makas Cumhuriyetin ilelebet payidar kalmasındaki kilometre taşlarından birinin de fidan dikimi ile oluşan ağaçlandırma sahalarımız olacaktır dedi. Konuşmasının devamında ağaç dikerek milli ve manevi görev yapıldığını ifade eden Vali Makas, Cumhurbaşkanı liderliğinde yapılan bu etkinlikte emeği geçenlere ve etkinliğe katılmalarından dolayı Kırıkkale halkına teşekkür etti.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Protokol konuşmalarının akabinde başta Vali, protokol üyeleri, öğrenciler ve diğer katılımcılar kurulacak Cumhuriyet Ormanları için 2.000 fidanı toprakla buluşturdu. Fidan dikimi sonrası Karaçam, Ceviz, Sedir ve Ihlamur olmak üzere dört tür fidan ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı. Programa Vali Mehmet Makas ve eşi Elif Makas’ın yanı sıra, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il protokol üyeleri, siyasi parti il başkanları, şehit yakınları ve gazilerimiz, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu