Anahtar Kelimeler: . resepsiyonu

100. yıl resepsiyonu

100. yıl resepsiyonu

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, "Cumhuriyetimiz 100. yıl heyecanı bugünde büyük bir coşkuyla yaşamaktadır. İnanıyorum ki, bu heyecan yüzyıllar boyunca da bu şekilde devam edecektir" dedi.

RESEPSİYON DÜZENLENDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı resepsiyonu, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ve eşi Elif Makas'ın ev sahipliğinde Polisevi'nde yapıldı. Resepsiyonda, AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, kurum müdürleri ve davetliler, Vali Mehmet Makas'a bayram tebriklerini sundu. Davetliler, tebriklerini iletmesinin ardından Cumhuriyet'in 100. yılına özel verilen resepsiyona katıldı.

 

BÜYÜK BİR GÖSTERGE

Vali Mehmet Makas, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamanın tarih boyunca verilen mücadelelerin zaferlerle sonuçlandığının büyük bir göstergesi olduğunu söyledi. 100. yılı kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Vali Makas, Türk milletinin tarihinde yeni bir devrin kapılarını açan egemenliğin, kayıtsız, şartsız, millette olduğunu belirtti. 100. yıl heyecanının yüzyıllar boyunca da devam edeceğini vurgulayan Vali Makas, şunları kaydetti:

 

 VALİ AÇIKLAMA YAPTI

"Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük bayram olarak adlandırdığı bu bayramın, 100. yılını kutluyor olmak tarih boyunca verilen mücadelelerin zaferlerle sonuçlandığının da büyük bir göstergesidir. Nitekim, Cumhuriyetin ilanından 10 yıl sonra yüreklere dokunan melodisiyle 'Türk önde Türk ileri' diyerek marşımız ile hep ileriye doğru büyümeyi hedefleyen Türkiye'miz, bugün 100. yılında 'Türkiye Yüzyılı' titretiyor marşlarıyla 21. yüzyılın Türk'ün çağı 'Türkiye Yüzyılı' olduğunu tüm dünyaya adeta göstermekte ve haykırmaktadır. Cumhuriyet'in ilanıyla az zaman da çok işler başaran aziz Türk milleti, Cumhuriyetimiz 10. yılına bastığında yaşadığı heyecanı bugünde büyük bir coşkuyla yaşamaktadır. İnanıyorum ki bu heyecan yüzyıllar boyunca da bu şekilde devam edecektir." Konuşmanın ardından Vali Makas ve protokol üyeleri, 100. yıla özel yapılan pastayı kesti.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı