Anahtar Kelimeler: . sergisi açıldı

100. yıl sergisi açıldı

100. yıl sergisi açıldı

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı fotoğraf sergisi vatandaşların beğenisine sunuldu.

SERGİ AÇTILAR

81 il ve 16 şehir hastanesiyle eş zamanlı gerçekleştirilen, Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı fotoğraf sergisi, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında açılarak vatandaşların beğenisine sunuldu. Toplum Sağlığı Merkezi personeli tarafında da alanda stant açılarak, vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Cumhuriyetin ilk yıllarında sunulan sağlık hizmetlerine dair çok sayıda siyah beyaz fotoğrafın bulunduğu sergide, genç cumhuriyetin köy köy gezip tedavi yapan doktorları, fedakarca çalışan hemşireleri ve canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının imkansızlıklar içerisindeki mücadelelerine dair çok sayıda fotoğraf karesine yer verildi. 

 

ÖLÇÜM YAPTILAR

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında açılan sergiye katılan vatandaşlar, 100 yıl önceki fotoğrafları dikkatli bir şekilde inceleyerek, beğenilerini personellere ilettiler. Ayrıca alanda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) personeli tarafından da stant açarak Cumhuriyetin 100. Yıl nedeniyle vatandaşlara ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı. TSM hekimleri gerek gördükleri kişiler, detaylı tetkik ve kontrollerinin yapılabilmesi için sağlık kuruluşuna yönlendirildiler.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı