100 Yılın En İyi 10 Türk Filmi

100 Yılın En İyi 10 Türk Filmi

100 Yılın En İyi 10 Türk Filmi

Kırıkkale'nin övünebileceği bir liste!

Sinema Eleştirmenleri Derneği (SİYAD) 100 yılın en iyi 10 Türk filmini seçti. Tamamı Kırıkkale'de çekilen ve hikayesi de buraya ait olan Bir Zamanlar Anadolu'da” filmi de listede yer alıyor.

İşte listedeki filmler

SİYAD; sinemamıza hem teknik hem de içerik olarak yeni bir şeyler katmış, Türk sinemasında bir dönüm noktası kabul edilen ve bir çok yönetmeni etkilemiş 100 yılın 10 Türk filmini derledi. Listenin ilk sırasında Yılmaz Güney'in umut” isimli filmi yer alıyor. İkinci sırada Şerif İzgören'in yol” filmi var. Üçüncü sırada Metin Erksan'ın sevmek zamanı” filmi bulunuyor. Dördüncü sırada Ömer Kavur'un meşhur anayurt Oteli” var. Listenin Kırıkkale7yi ilgilendiren bölümü ise son sırada yer alıyor. Nuri Bilge Ceylan'ın dram filmi bir zamanlar Anadolu'da” isimli yapım, listenin onuncu sırasında yer aldı.

Kırıkkale'de çekildi

Filmin öyküsü Kırıkkale'de geçiyor. Çekimlerinin tamamı da Kırıkkale'de yapılmıştı. Başrollerini Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel`in paylaştığı film, bir doktor ile cinayet soruşturması yürüten bir savcının 12 saatlik gerilimli hikayesini konu alıyor. On bir hafta süren filmin çekimleri Kırıkkale`nin Keskin ilçesinde gerçekleşmişti. 11-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşen 64. Cannes Film Festivali`nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışacak filmler arasına girdi ve ikinci büyük ödül olan Büyük Ödül`ü kazandı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı