Anahtar Kelimeler: vatandaşa ineği

11 vatandaşa süt ineği

11 vatandaşa süt ineği

11 vatandaşa süt ineği

Kırıkkale´nin Keskin ilçesinde, dar gelirli vatandaşlara destek olmak amacıyla proje gerçekleştirildi. Proje kapsamında 11 ihtiyaç sahibi vatandaşa süt ineği verilecek.

SOSYAL DESTEK PROGRAMI

Dar gelirli vatandaşların sürekli bir kazanç kapısı sağlaması için birçok projeye yapan Keskin Kaymakamlığı ? Süt İneği Projesi?  ile yeni bir proje daha hayata geçirdi. Kaymakam Muammer Köken´in talimatıyla Kırsal Alanda Sosyal Destek Programı (KASDEP) kapsamında borçlu vatandaşlardan toplanan para Süt İneği Projesi ile değerlendirilecek. İlçe merkez ve köylerde yaşayan 3294 Sayılı Kanun kapsamında bulunan 11 vatandaşa süt verimi yüksek, gebe ikişer adet inek verilecek.

İHALE YOLUYLA TEMİN EDİLECEK

İlçe S.Y.D Vakfı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa yaptığı proje de inekler TİGEM´den ya da serbest piyasadan ihale yoluyla temin edilecek olup,  Hayvan Hayat Sigortası ve bir yıllık yem gideri proje kapsamında karşılanacak. Köken, istihdamın artması ve ilçelerinde ki göçün engellenmesi amacıyla dar gelirli 11 vatandaşa süt ineği vereceklerini söyledi. Köken, gelir elde edecek olan vatandaşların hayatlarını daha rahat bir biçimde geçirmesinin planlandığını kaydetti.

ÖDEMELER YAPILABİLECEK

Köken konuşmasının devamında, ?İlçemizin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmakta. Proje Kapsamında vereceğimizi bu hayvanlarla, geliri düşük vatandaşlarımız, sürekli bir gelir elde etmiş olacak ve okuyan öğrencisinin eğitim giderini, evin temel gıda, giyim ve fatura gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek.  Kolay ödeme imkânlarıyla vatandaşlarımız bütçelerini zorlamadan ödemelerini yapabilecek. Böylelikle devletin kaynakları en etkin ve yerinde kullanılmış olacak. Ayrıca bu projeyle hem istihdam hem de köyden göçün önüne geçilmiş olacak? dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli