Anahtar Kelimeler: adeta Hızır gibi

112 adeta Hızır gibi

112 adeta Hızır gibi

112 adeta Hızır gibi

Dakikalar içinde müdahale ediliyor

Sağlık İl Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Kırıkkale´nin sağlık alanında Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu kaydetti. 112 ambulanslarının mümkün olan en kısa zamanda hastanın ayağını gittiğini belirten Güngüneş, hedeflerinin dakikalar içinde müdahale etmek olduğunu kaydetti.

47 İLİN KESİŞME NOKTASINDA

Kırıkkale´nin 47 ilin kesiştiği bir noktada olduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, şöyle konuştu: ?Eksik olarak gördüğümüz alan 112 Acil Servis İstasyonu. Şimdi Türkiye´de 43 bin kişiye bir 112 Acil Servis İstasyonu düşüyor. Bu sayı Kırıkkale´de 50 bin kişiye tekabül ediyor. Avrupa standartlarına göre ilk 10 dakikada vakaya ulaşılması gerekiyor. Kırıkkale´de de bu yüzde 96´lara çıkmıştır. Bir istasyon daha açmayı planlıyoruz. Şu anda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Ambulansımız ve ekibimiz hazır. Yerimizi de ayarlayıp hizmete başlamak istiyoruz. Bu istasyonu da açarsak Kırıkkale çok rahatlayacak. İlk dakikalarda vakaların hepsine ulaşmayı hedefliyoruz? dedi.

24 SAAT HİZMET VERİLİYOR

Güngüneş, 112 Acil İstasyonuna gelen çağrıların yüzde 70´inin asılsız olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.  Bir saniyenin bile hayat kurtardığını belirten Güngüneş, vatandaşların bu konuda empati yapması gerektiğini bildirdi. 24 saat hizmet verdiklerini ve vatandaşların sağlığını korumak, yaralanma ve hastalanma olaylarına müdahale etmek için canla başla çalıştıklarını belirten Güngüneş, 112 İstasyonuna gelen telefonların yüzde 70´inin asılsız olduğunu ifade etti.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli