116 Camide Kur'an öğretilecek

116 Camide Kur

116 Camide Kur'an öğretilecek

Yaz kursu başladı…

İl Müftülüğü tarafından okulların tatil olmasıyla birlikte başlattığı Yaz Kur`an kursları düzenlenen törenle açıldı. 18 Ağustos'a kadar sürecek olan kurslar için öğrencilere Elif-Ba cüzü ve "Dinimizi Öğreniyoruz 1-2-3" öğrenci kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı.

KUR'AN KURSLARI AÇILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü'nün organizasyonuyla Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte başlatılan "Gel Bu Yaz Kur`an`ı Gönlüne Yaz" kursunun açılışı Nur Camii'nde düzenlenen törenle yapıldı. Üç dönem şeklinde yapılacak olan kurslar; Dönem 22 Haziran 2015-10 Temmuz 2015, II. Dönem 13 Temmuz 2015-31 Temmuz 2015, III. Dönem 03 Ağustos 2015-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında üç dönem halinde gerçekleştirilecek.

ELİF-BA CÜZÜ DAĞITILDI

Dersler sabah 09.30-13.00 saatleri arası, öğleden sonra saat 13.30-16.30 arası yapılacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Yaz Kur`an kursuna kayıt yaptıran ve spor etkinliklerinden yararlanmak isteyen öğrencilere de din görevlileri tarafından gerekli ilgi gösterilerek rehberlik yapılacak.

ŞİİRLER OKUNDU

Geçtiğimiz haftalarda kayıtları başlayan kursların açılış törenine Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat başta olmak üzere; Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın eşi Hilal Saygılı, Müftü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek ile çok sayıda öğrenciyle velileri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin yapılmasının ardından başlayan program, kursiyerlerin şiir ve ilahi okumasıyla devam etti.

GÖNÜLLER KUR`AN İLE BULUŞUYOR

Daha sonra günün anlam ve önemini belirtmek amacıyla konuşma yapan Müftü Gerek, Bu kurs kapsamında camilerimiz çocuk sesleriyle çınlayacak, diller ve gönüller Kur`an ile buluşacak. Çocuklarımız cami cemaatini tanıyarak, dini bilgilerini, ibadetlerini, inançlarını daha iyi şekilde öğrenecek. Bu bakımdan Yaz Kur`an Kursları geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemlidir” dedi.

ÖĞRENCİ SAYISI 14 BİN 800

Her alanda çalışmalar yaptıklarını belirten Gerek, Son dört yılda il genelindeki kurslardaki öğrenci sayımız 14 bin 800'e çıktı. İnşallah bu sayıyı her geçen gün daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu yıl, merkez olarak 116 camide ve 57 Kur'an kursunda, 5 yurt pansiyonlarında toplamda 178 mekânda yaz Kur'an kursu açtık. Kurslarımızda toplamda 120 imam, 53 müezzin olmak üzere 173 kadrolu, ayrıca 5 tane erkek fahri hocamız, 40 kadrolu Kur'an öğreticisi, 20 fahri olmak üzere 291 kişiyle kuran kursunda hizmet vereceğiz” ifadesinde bulundu.

TAKDİRE ŞAYAN ŞEKİLDE İLERLİYOR

Yapılan bu çalışmayı başarılı bulduğunu ve desteklediklerini ifade eden İlksen Kolat ise,

Diyanet işlerimizin çalışmaları, müftülüğümüzün çalışmaları takdire şayan bir şekilde ilerliyor. Bir atasözü derki ağaç yaşken eğilir. Biz çocuklarımıza öğreteceğimiz şeyleri küçük yaşta öğretmemiz lazım” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere dini kitaplar ve çikolata dağıtıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false