1 Mayıs meydanda renkli kutlandı

1 Mayıs meydanda renkli kutlandı

1 Mayıs meydanda renkli kutlandı

İşçi bayramda çalıştı

Memur bayram etti!

Kırıkkale`de 1 Mayıs işçi Bayramı Cumhuriyet meydanında sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile davul-zurna eşliğinde yağmur altında halay çekilerek kutlandı. İlginç olan ise işçilerin kendi bayramlarında çalışıyor olması, memurların ise kutlama ve bayram yapıyor olmasıydı.

İşçi çalıştı memur bayram etti!

Kırıkkale'de 1 Mayıs kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda özellikle memur sendikalarının ağırlıklı olarak katılımı ile kutlandı. Meydandaki kutlamalara memur sendikası olan KESK öncülük etti. Kutlamalara Petrol İş Sendikası üyeleri katılırken, İşçi Emeklileri Derneği ve CHP destek verdi. Kutlamalarda işçiler çalıştı, memurlar ise onarın sayesinde bayram yaptı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kutlamalara katılanlar sık, sık hükümet aleyhine sloganlar attı. KESK Dönem Sözcüsü Yüksel Şahin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Görmezlikten geliyorlar

"Bugün işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele, geleceği için taleplerini dile getirme günü. Biz herkesi kucaklıyoruz. Yüreği insan sevgisi ile dolu, insanca yaşam için bir araya gelen insanlar, Dünyanın 150 ülkesindeki milyonlarca insanla yürek yüreğe, kalp kalbeyiz, omuz omuzayız. 1 Mayıs nedeniyle herkesi canı gönülden kutluyoruz. Bize karşı çıkanlara biz de karşı çıkmaya devam edeceğiz. Taleplerimiz var, bunları haykırmak istiyoruz. Bilerek ve isteyerek tam 10 yıldır Taksim tartışmaları içersinde bizim taleplerimizi ve bizi yok sayıyorlar, görmezlikten geliyorlar, unutturmak istiyorlar.

Renkli görüntüler vardı

Bugünkü siyasal iktidar bizim sorunlarımızı bize unutturarak, suni yapay gündemlerle bizleri oyalayarak, önümüze her seferinde kendi gündemini koyarak bizim sorunlarımızı bu meydanlarda dile getirmemizi engellemeye çalışıyorlar. Birilerine çelik-çomak vermiş olabilirsin, birileri çelik-çomak ile oynayabilir. Binlerce, milyonlarca insanı bugün sayıları 3.5 milyon olduğunu bildiğimiz, ülkemizi bir taşeron cumhuriyeti haline getirmek istendiğini ve bu taşeron işçilerinin işlerini kaybetmemelerini istiyoruz." Kutlamalara katılanlar, sendika yöneticilerinin konuşmalarından sonra yağmur altında pop sanatçısı Sevinç Erata`nın parçaları eşliğinde halay çekti. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı kutlamalar olaysız sona erdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false