Anahtar Kelimeler: KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI

2 BİN 821 KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI

2 BİN 821 KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI

2 BİN 821 KİŞİ SİGARAYI BIRAKTI

Güzel bir gelişme

Dünya sigarasız günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş, Kırıkkale´de dumansız hava sahası? uygulamasının başarı ile devam ettiğini söyledi. Güngüneş uygulamanın yapıldığı günden bu tarafa Kırıkkale´de toplamda 2.821 kişinin sigarayı bıraktığını söyledi.

ÖNEMLİ YOL KAT EDİLDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Feramiş Ender Güngüneş ?19 Temmuz 2009´da yürürlüğe giren; tüm kapalı kamusal alanlarda sigarayı yasaklayan tam kapsamlı sigara yasası yedi yılı başarıyla geride bırakmıştır. Yasanın ilimiz ve ülkemiz adına sağlık ve ekonomik olarak çok olumlu sonuçlar doğurmuştur.İlimizde 4207 sayılı Tütün Yasasının yürürlüğe girip uygulanmasından bu yana büyük yol kat edilmiş, başarılı sonuçlar alınmıştır. 4207 Sayılı Tütün Yasası Türkiye´de olduğu gibi ilimizde de çok büyük bir başarı göstermiş ve önemli bir işlev kazanmıştır. Sigara ve diğer tütün ürünleri bağlamında toplumu adeta dönüştürerek sigara içimine daha geniş kapsamda yasakların getirilmesine ortam hazırlamıştır. Bu mücadelede Türkiye öncü olmuştur. Türkiye´nin sigara yasasını bu kadar kapsamlı uygulamasının ardından bu başarısı birçok dünya ülkesi için de örnek olmuştur? ifadesini kullandı.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Kırıkkale´de 4207 sayılı tütün yasası kapsamında yapılan çalışma ve faaliyetler hakkında da bilgiler veren Müdür Güngüneş ?Çalışmalarımız?İl Tütün Kontrol Vediğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi? olarak yürütülmeye devam edilmektedir. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı(Zabıta Müdürlüğü) ve Milli Eğitim Müdürlüğünden oluşan İl Tütün Kontrol Denetim Ekiplerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen eşzamanlı sigara denetimleri büyük bir hızla devam etmektedir. Dumansız Hava Sahaları günden güne genişletilmektedir. Denetimlerimiz kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması amacıyla hızla devam etmekte olup, vatandaşlarımız 4207 Sayılı kanun ihlali ile karşılaştığında ihbar ve şikayetlerini 7 gün 24 saat boyunca 155 Polis,156 Jandarma, 153 Zabıta, 184 Sağlık Bakanlığı Şikayet Hattı (ALO SABİM) ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ?´dumansız Hava Sahası İrtibat 222 07 08 -233 88 89nolu telefonlarına iletebilirler.171 Sigara Bırakma Hattı´dan randevu alma işlemleri de devam etmektedir?.

PARA CEZALARI UYGULANDI

?Ayrıca Bakanlığımız tarafından gönderilen Sigara Bırakma İlaçları Kırıkkale Halk Müdürlüğü KETEM bünyesinde ( Sigara Bırakma Polikliniği) kurulmuş ve sigarayı bırakmak isteyen 11.038 vatandaşımız, polikliniğimize baş vurarak program dahilinde hizmet sunumu almıştır. Vatandaşların sigara bırakmasına yardımcı olunması amacıyla ilaç verilen kişilerin ilaçları Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından ücret olarak verilmesine devam edilmektedir. vatandaşlara ücretsiz olarak kontroller sonrasında dağıtılmaya başlamıştır. Tütün birimimizin kuruluşundan itibaren toplam denetim verileri Kamu Hizmet Binalarına ; 6.263, Özel İşyerlerine ; 157.166 ve Toplu Taşıma Araçlarına; 5247 olmak üzere Toplam ; 168.676 denetim yapılmıştır. Şahıslara : 639, İşyerlerine ; 355 olmak üzere Toplam 994 adet ceza kesilmiştir. 2009 ? 2016 (İlk 4 ay) yılları arası 639 şahısa 53.657.00 TL 355 işyerine 680.223.00 TL olmak üzere TOPLAM : 733.860 TL . para cezası kesilmiştir. Ayrıca bu dönemde 15 İşletmeye Kapatma cezası verilmiştir?.

SİGARA BIRAKMA

Kanser Tarama Merkezi (KETEM) bünyesinde faaliyet gösteren polikliniğimiz ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi bünyesinde faaliyet gösteren poliklinikle birlikte sigarayı bırakan sayısı: toplam : 2.821 Kişidir. Tüm vatandaşlarımızın ´´ Dumansız Bir Hava Sahasında ´´ yaşaması temennisiyle, tütün ve tütün ürünlerinden uzak durmaya davet eder, sağlıklı nesillerimizin geleceği için, bu mücadele de gösterdiğimiz başarılı çalışmalarda katkısı bulunan ve bizlere gönülden destek veren herkese teşekkür ederken; Sigarasız bir yaşam, temiz bir hava sahası ve sağlıklı bir gelecek temennisiyle, sağlık camiasına ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı günler dilerim? dedi.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı