2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Renkli görüntüler yaşandı

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı törenle açıldı.

FUAR AÇILIŞI YAPILDI

Kırıkkale Valiliği,  Kırıkkale Belediyesi ve  Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı törenle açıldı.  Kuzu ve oğlak güzellik yarışmalarının yanı sıra koyun berberi yarışlarının yapıldığı fuar, Renkli etkinliklere sahne oldu. Yaklaşık 96 firmanın yer aldığı fuarda, son model traktörler, yeni teknolojilerle donatılmış biçer-döverler ve sayısız ekipman görücüye çıktı. İlginin oldukça yoğun olduğu fuarda ayrıca birçok stantta arıcılık, bağcılık, elma ve ceviz yetiştiriciliği, süneyle mücadele, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, yumurta üreticiliği gibi konularında ziyaretçilere eğitici bilgiler veriliyor. Cumartesi Kapalı Semt Pazarı´nda açılan Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 3 gün boyunca açık kalacak.

EKONOMİYE KATKI OLACAK

Fuarın  Kırıkkale ile ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, "Şehrimizin ekonomisinin, ticaretinin, sanayisinin ve tarımının gelişmesi için Ticaret ve Sanayi Odası olarak sosyal sorumluluk projelerimizden biri olan bu fuara ev sahipliği yapmaktan dolayı gururluyuz.  Kırıkkale´de tarım ve hayvancılığa dayalı sektörlerin gelişmesi için çok önemli bir etken olan araç, makine ve ekipmanların sergilendiği bu fuar, çiftçilerimizin daha az emekle daha çok verim, daha az yakıt, daha az enerji tüketimiyle daha bol kazanç elde edeceklerdir. Elde ettikleri kazançlarla şehrimiz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz" dedi.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz ise fuarların modern tarım teknikleri konusunda üreticiler için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı da  Kırıkkale´nin dışarıdan bakıldığında bir sanayi şehri olduğunu belirtirken, ancak yaşayan çoğu kişinin tarım ve çiftçilikle ilişkisinin olduğunu söyledi. Saygılı, "Milletin efendisi olan çiftçiler eli öpülesi insanlardır, üretim yapıyorlar. Bizler çiftçilerimizin işlerinin kolaylaştırılması noktasında sanayicilerimizle birleşmesi ile çok daha güçlü bir ülke olacağız. Güçlü ülke olmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor" dedi.

EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEK

Vali Mehmet  İlker Haktankaçmaz ise  Kırıkkale´nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir merkez olma yolunda yürüdüğünü söyledi. Haktankaçmaz, "Bu tür faaliyetlerle sanayi şehri olan  Kırıkkale´miz inşallah bundan sonra tarım ve hayvancılık konusunda da bir merkez olma yolunda sağlam adımlarla yürüyecek. Bir yandan sulu tarıma geçen arazilerimiz, barajlarımız ve göletlerimizin inşa edilmesiyle artıyor, diğer taraftan tarım müdürlüğümüzün faaliyetleriyle çiftçilerimiz yeni teknikler öğreniyor. Bir yandan da bu tür organizasyonlarla da çiftçilerimiz birinci elden çok kısa sürede yeni tarım alet ve makinalarını görüp, deneyip ve onlara sahip olabiliyorlar. İnşallah Kırıkkalemiz bu hedefler doğrultusundan emin adımlarla ilerleyecek. Yarınımız bugünkünden daha iyi olacak. Bütün çiftçilerimize ve firma sahiplerine bol kazançlar temenni ediyorum" dedi.

OĞLAK GÜZELİ SEÇİLDİ

Fuarda yılın yetiştiricisi Rukiye Doğan, kuzu güzeli birincisi Erol Telim, oğlak güzeli birincisi  Ramazan Özkan´a ödülleri verildi. 96 firmanın katıldığı ve 3 gün vatandaşlara açık olacak fuarda tarım makineleri, tarımsal ürünler, otomobiller ve yem çeşitleri ile yöresel gıda ürünleri sergileniyor.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli