Anahtar Kelimeler: sonra buluştular

20 yıl sonra buluştular

20 yıl sonra buluştular

20 yıl sonra buluştular

 

Ampute Milli Futbol Takımı´nın başarılı oyuncusu Kırıkkaleli Barış Telli, ilkokulda kendisine protez bacak yaptıran ve bugünlere gelmesinde etken olan stajyer öğretmeni Derya Bakır ile 20 yıl sonra Ankara´da buluştu. Barış´ın annesi Aysel Telli de buluşmada gözyaşlarına hakim olamadı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Öğretmen Derya Bakır´ın Batıkent semtindeki evinde gerçekleşen buluşmada duygu dolu anlar yaşandı. Barış´ın annesi Aysel Telli de buluşmada gözyaşlarına hakim olamadı. Pursaklar´daki Hakan Akbıyık İlkokulu´nda öğretmenlik görevini sürdüren Derya Bakır, 20 yıl önce Barış´ın sınıfında arkadaşlarıyla birlikte stajyerlik yaptıklarını, hikayesini öğrendikten sonra da kendisine protez bacak sağlamak için girişimde bulunduklarını söyledi.

HİKAYESİNİ ANLATTI

Barış ile İsmet Aydınlı İlköğretim Okulunun üçüncü sınıfında tanıştıklarını ve hikayenin böyle başladığını anlatan Bakır, yaşanan süreci şöyle anlattı:"Kırıkkale´de okudum. İlk yılımızda stajyer öğretmenlik yapıyordum. Ben ve iki arkadaşım Barış´ın sınıfındaydık. Barış ile tanıştık. Çok tatlı ve çok güler yüzlü bir çocuktu. Hikayesini öğretmenine sorduk. Ailesinin ´neden protez yaptırmadıklarını´ sorduk, o da bize ´maddiyattan´ dedi. Ben durumu iki arkadaşıma anlattım. ´Ne yapabiliriz´ dedik. Para toplasak mı diye düşündük. O dönem, bu dönemden farklıydı. İnsanlar birbirine güveniyordu. Üniversiteden tanıdığımız, tanımadığımız arkadaşlardan para topladık. Doktora gittik ancak paramız eksik geldi. Valiye gittik, bizi kabul etti. Bizi sosyal yardımlaşmaya yönlendirdi.

KIRIKKALE HALKIYLA YAPTIK

Paranın üstünü onlar tamamladı. Barış ile birlikte arkadaşlarla Ankara´ya geldik. 1999 yılında bacağı yaptırdık. Kırıkkale´de böyle bir imkan olmadığı için protezi Ankara´da yaptırdık. Doktoru nereden bulduk bilmiyorum. Barış´ın evine giderek annesiyle görüşmüştük. Derya Bakır, valilik, sosyal yardımlaşma, arkadaşlarımız Esma Ay, Asuman Çıplak ve Oğuzhan arkadaşımız. Sınıf öğretmeni Şükran öğretmen de vardı."Başlattıkları süreçte Barış´ın protez bacağına 4 ay sonra kavuştuğunu anlatan Bakır, "Kırıkkale halkı da büyük destek olmuştu. Sadece bizim çabamızla olan bir şey değildi. Kırıkkale halkıyla yaptığımız bir işti." değerlendirmesinde bulundu.

YILLARCA BARIŞ´I ARADI

Aklında her zaman Barış´ı bulmak fikrinin bulunduğunu ancak nasıl bulacağı konusunda yetersiz kaldığını dile getiren öğretmen Derya Bakır, "Staj yaptığım okulu bile hatırlamıyordum. Sosyal medyadan ´Barış´ diye yazıyorum ama bulamıyorum. Kırıkkale´ye gitsem ´kim bana yardımcı olacak´ diye düşünüyordum." ifadelerini kullandı. Arama motoruna umutsuz bir şekilde "Kırıkkale, Barış, protez bacak" yazdığını belirten Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü:"Barış´ı nasıl bulabilirim. Kesin bulmam lazım´ dedim. Arama motoruna yazarken de dedim ´Barış´ı böyle bulamam´ En azından il gazetesinin haberini bulurum diye düşündüm. Barış´ın fotoğraflarını gördüm. İlk başta ´bu değildir´ dedim. Hikayesini okudum. Hikaye birebir tutuyor. Fotoğraflara baktım, gözler ve gülüş hiç değişmemiş. ´Kesinlikle bu bizim Barış´ dedim. Barış´a mesaj attım. Barış´ı Instagram üzerinden buldum. Uzun uzun yazdım. Cevap yazmasını istedim. Bakacağını düşünmedim. Sonra sabah kalktım, baktım, paylaşım yapmış. 20 yıl sonra protez bacak sayesinde Barış´ı buldum."



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli