2016 yılı ihracat hedefi 7 milyon dolar

2016 yılı ihracat hedefi 7 milyon dolar

2016 yılı ihracat hedefi 7 milyon dolar

24 TV´de konuştular

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan ve kanal 24 TV ekranlarında her hafta sonu yayınlanan ?Konuşan Ekonomi´ programı bu hafta Kırıkkale ekonomisini ele aldı. Programda ekonomiye büyük katkı sağlayan iki değer Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ile Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, programın konuğu oldu.

2016 EKONOMİNİN GÜÇ YILI OLACAK

Her hafta farklı illerin ekonomisini ele alan kanal 24 TV, izleyenlerine bu haftaki programda Kırıkkale´ye yer verdi. Sanayi ve tarım alanında başarılı çalışmalar gerçekleştiren iki değeri konuk olarak kabul eden ?Konuşan Ekonomi´ isimli program Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ile Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer ile birlikte Kırıkkale´nin ekonomisini masaya yatırdı. Program ilk olarak Kırıkkale´nin tanıtımın yer aldığı video gösterimiyle başladı. Daha sonra söz alan Gök, ekonomi hakkında 2016 yatırım çalışmalarını anlattı.

HER ALANDA EĞİTİMLER VERİYORUZ

Şehrimizde toplamda 4 bin 215 adet iş yerinin çalıştığını vurgulayan Gök, Sanayinin can damarı olan ticaret şehri olarak ekonomiye destek olmaya çalışıyoruz. Şehrimizde ihracaat rakamları düşük çıkıyor. Çünkü bu işletmelerimizin çoğunun merkezlerde tanıtım amaçlı yerleri bulunmuyor. Bizler öncü bir kuruluş olarak ihracat rakamlarının daha üst seviyelere çıkması için eğitimler veriyoruz. Bu konuda üniversite ile bir çok konuda ortak çalışmalarımız bulunuyor? şeklinde konuştu.

İHRACAT EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

İhracat eğitimlerinin aralıksız sürdüğünü söyleyen Gök, ?2016 yılı ihracat hedeflerimizi 7 milyon dolar olarak belirledik. Gönlümüz bu belirlediğimiz hedefin üzerinde daha bir kitleye hitap etmektir. İnşallah gelecek yıllar içerisinde de güçlü ekonomiyle hem ülkemize, hem de şehrimize büyük katkı sağlayacağız. Çünkü katkı sağlayacak çoğu projenin yapımı için çalışmalar başladı? diye konuştu.

KESKİN OSB YATIRIMCI BEKLİYOR

Kurulmasıyla birlikte MKEK´ye büyük katkı sağlayacak olan Silah İhtisas OSB hakkında da bilgiler veren Gök, ?Silah çok hassastır, hatayı kabul etmez. Bu konuda buradan sıkıntı çekmezsiniz. Çünkü bizim insanımızın el becerisi ve işe yönelik el yatkınlığı çok büyüktür. Bu çalışmaların artması için Keskin OSB´ye yatırımcı çekmek istiyoruz. Yatırım yapacaklar arsanın yüzde 10´u için para ödüyor. Geriye kalan yüzde 90´lık kısmına ücret almıyoruz? şeklinde konuştu.

KIZILIRMAK AKMASIN TARIMCI BAKMASIN

Borsa Başkanı Sümer ise; ?Türkiye´de ilk olma özelliği taşıyan çiftçilerimize yönelik 2010 yılında müstahsil takip sistemi oluşturduk. Biz önce tarım ve hayvancılıkla sivil toplum örgütlerimizin hep birlikte bir araya geldik. Tarımla hayvancılıkla uğraşan bütün STK´ları, bütün birim müdürlerini bir çalıştay toplantısı düzenleyerek ilimizin tarım ve hayvancılıktaki konularını tespit etmeye çalışıyoruz. İlimizin tarım ve hayvancılık konusunda eksikliklerimizi gidermek ve çiftçilerimizin önünü açacak şekilde çalışmalar yapıyoruz? dedi.

YENİ BİNAYI HİZMETE KAVUŞTURACAĞIZ

Sümer, ?Biz coğrafya olarak 281 bin hektar araziye sahibiz. Tarımda halen babadan dededen, kalma yöntemlerle üretim yapmaktayız. İlimizde 37 çeşit buğdayımız var. Coğrafyamıza uygun buğdaylar yetişiyor ve bu üreticimizi zor durumda bırakıyor. 10 tane un kalitesi yüksek buğday ürettirebilmek için kaliteli ürünler rehberi programları yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanında yeni hizmet binamız için de çalışmalara başladık. İnşallah kısa sürede faaliyete  geçirmeyi çalışıyoruz? ifadesinde bulundu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu