Anahtar Kelimeler: geçti

2023 çok zor geçti

2023 çok zor geçti

Türkiye emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilerin 2023 yılını sürünerek geçirdiğini söyledi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Türkiye emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, yaptığı yazılı açıklamada, “2023 Yılı iyisiyle kötüsüyle sona erdi biten yıl içerisinde ülke nüfusunun 4 de birini oluşturan 16,5 milyon emekli adeta yaşamını yerlerde sürünerek geçirdi. Enflasyonun yüzde yüzü geçtiği ülkemizde emekliye yüzde 25 zammı layık gördüler dolayısıyla emekli adeta yerlerde emekleyerek hayatını sürdürmeye çalıştı bu şartlar altında kirasını ödeyemez oldu pazara gidemez oldu vitrinlere bakamaz oldu torunlarına harçlık veremez oldu emeklinin bu duruma düşmesinin sebebi verilen zamlarda açlık sınırının dikkate alınmaması asgari ücretin dikkate alınmaması yoksulluk sınırının dikkate alınmaması olduğu bir gerçek” dedi.

 

 DURUMLARINI ANLATTI

Aytekin, “Sonuç olarak diyoruz ki 2024 yılının ülkemize milletimize hayırlı olmasını dilerken yeni yıl içerisinde tekrar emekliyi emekletmemek için en düşük emekli maaşının yeni asgari üçret olan ve açlık sınırının üzerinde bir maaş düzenlemesinin yapılmasını beklemekteyiz emeklinin maaşında düzenleme yapılırken istatistik kurumunun belirtmiş olduğu şu rakamlara dikkat edilerek yapılması gerekmektedir. Açlık sınırı 14 bin beş yüz asgari ücret 17 bin ve yoksulluk sınırı ise 47.000 TL evet 2024 yılında emekliyi biraz rahatlatmak istiyorlarsa devletimizin ekonomistleri bu rakamlara dikkat etmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

BEKLENTİ AÇIKLANDI

Aytekin, “Netice itibariyle bu taleplerimizin yanında geçmişe yönelik taleplerimizin yerine getirilmediğini de belirtirken 2024 yılında da bu taleplerimizin de yerine getirilmesini beklemekteyiz. Bu taleplerimizi şöyle sıralayabiliriz. Eksik yapılan intibakın yeniden düzenlenmesi, Sağlıkta katkı paylarının kaldırılması verilecek zamların yüzdeli değil seyyanen verilmesi. İkramiyelerin asgari ücret seviyesinde verilmesi, Refah payının yüzde 10 seviyesine getirilmesi, Evi olmayan emeklilerin TOKİ Kanalıyla evlerinin yapılması. Sonuç olarak emeklilerimizin bu taleplerinin yerine getirilmesi dileklerimizi sunarken 2024 yılının ülkemize milletimize ve emeklilerimize tekrar hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan dileriz” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı