Anahtar Kelimeler: planlaması

2023 planlaması

2023 planlaması

Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 2022 Yılını Değerlendirme ve 2023 Yılını Planlama Toplantısı Yapıldı

 

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale Üniversitesi, 2022 Yılını Değerlendirme ve 2023 Yılını Planlama Toplantısı kapsamında akademik birimlerimizi ziyaret eden Kırıkkale Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik ve idari personeliyle bir araya geldi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdemir, istatistikî veriler paylaştığı sunumunda akademik ve idari personel, bölümler, öğrenci sayıları, teknik ve fiziki imkânlar, kariyer etkinlikleri, yapılan akademik ve sosyal faaliyetler ile gelecek yıl plan ve hedefleri üzerine açıklamalarda bulunarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hakkında bilgi verdi. 

 

BİLGİLER VERİLDİ

Konuşmasına İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin yapmış olduğu başarılı çalışmalardan ötürü idari ve akademik personele teşekkürlerini sunarak başlayan Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Gerek idari noktada gerekse bizim katkı sağlayabileceğimiz akademik noktada eksiklikler veya ihtiyaçların giderilmesi noktasında kapımız tüm personelimize açık” diye konuştu.  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Sorumluluk alanlarım çerçevesinde birkaç şey söylemek istiyorum. Kütüphanelerimizi olabildiğince geliştirmeye çalışıyoruz. Bu sene çok geniş bir veri tabanı koleksiyonu aboneliği yaptık. Öğrencilerimiz için yönlendirebileceğimiz yeni birçok geniş kullanım alanı bulunan,  üniversitelerin pek çoğunda aboneliği olan bir dil aracını kullanmaya başladık. Ayrıca sizlerin göreceği eksiklikler varsa koleksiyon olsun, hizmet olsun görüşlerinizi özellikle bana iletmenizi rica ediyorum. Diğer yandan öğrenci toplulukları önemli bir konu;  üniversitelerin var olma sebebi diyebileceğimiz bir konu. 

 

ÜNİVERSİTE BAŞARISI

Bu noktada da özellikle danışman hocalarımız; gruplara danışmanlık yapan hocalarımızdan istirhamım: Hem başvuru süreci hem de isteklerin imkânlarla sınırlı olduğu gerçeğinden hareketle programlarınızı yaparken, topluluklardan gelen istekler öncelikle sizin değerlendirmenizden geçmeli. İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz öğrenci yoğunluğu fazla bir fakülte. Dolayısıyla öğrencilerimizin hem ulusal staj programına hem yetenek kapısına kaydolmaları noktasında sizlerin biraz daha gayretli olmanızı, mezun sistemine dâhil olma noktasında biraz daha teşvik edici olmanızı rica ediyorum. Çünkü bu; öğrencilerin en uygun yerde staj yapabilmeleri hem de mezuniyet sonrasında en uygun yerde istihdam edilmeleri noktasında önemlidir. Bu Üniversitemizin başarı grafiğini bir adım öteye götürme noktasında önemli” şeklinde konuştu.

 

ÇALIŞMA İÇİN TEŞEKKÜR

Konuşmasına akademik ve idari personele teşekkür ederek başlayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemize, 2022 faaliyetleri için teşekkür ederim. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemize hem Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri tarafından desteklenen projeleri için hem de üniversite dışı maddi kaynaklara proje başvuruları için teşekkür ediyorum. Bunun yanında kaliteyle ilgili eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme ve toplumsal katkı bağlamında yaptığınız her çalışma için teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

 REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

Konuşmasına Ülkemizde meydana gelen depreme değinerek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, tüm ülkede olduğu gibi Kırıkkale olarak yardım ve destek noktasında ilk günden itibaren deprem bölgesinde yer aldıklarını ifade etti. Tıp Fakültesi olarak 28 sağlık personeli ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olarak hasar tespit ekibi olarak bölgede bulunulduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bireysel sorumluluğun yanında kurumsal sorumluluğu Üniversitemiz olarak yerine getirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz” dedi. Depremde özellikle çocukların çok büyük travmalar yaşadığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, beş gün sürecek olan oyuncak kampanyası başlattıklarını söyledi. Buradan toplanan oyuncakların şehrimize gelen depremzedelere verileceğini, fazlasının da deprem bölgesindeki depremzede çocuklara gönderileceğini belirtti. 

 

 

GELİŞMELERİ ANLATTI

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Son bir yılın değil de dört yılın değerlendirmesini yapmak için burada bulunuyoruz. Dört yıla baktığımızda rakam olarak iyiyiz. Üniversitemiz ilk defa dünya çapında bir akademik sıralama kuruluşu olan Times HigherEducation’ın (THE) yaptığı sıralamaya 1500’lü sıralardan girdi. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ise ilk 1000’de yer aldık. Bundan sonra yukarıya seviyeye çıkabilmemiz sizlerin yapacağı çalışmalara bağlı. Hep birlikte bugünden itibaren 2026 Eylül ayına kadar durmadan çalışacağız. Bugüne kadar yaptığınız katkılar ve emekleriniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Toplantı, Rektörümüzün akademik ve idari personelimizin sorularını cevaplaması ve taleplerini dinlemesi ile sona erdi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu