Anahtar Kelimeler: EMITT sona erdi

23. EMITT sona erdi

23. EMITT sona erdi

23. EMITT sona erdi

Kırıkkale ilgi gördü

Bu yıl 23´üncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) sona erdi. İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde başlayan, dünyadan ve Türkiye´den çok sayıda tatil destinasyonlarını bir araya getiren fuarın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy´un katılımıyla yapıldı.

FUARA KATILDILAR

TR71 Bölgesi´ne bağlı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illeri de Ahiler Kalkınma Ajansı desteği ve katılımıyla fuarda ziyaretçilerini kabul etti. EMITT´te büyük ilgi gören ?Bölge tanıtımını en iyi yansıtan stant? ödülüyle ödüllendirilen Kapadokya Standı yerli ve yabancı turizm profesyonellerinin yanı sıra ziyaretçilerin akınına uğradı. Fuar´da Ahiler Kalkınma Ajansı, Discover Cappadocia Markası ile yerini aldı ve ziyaretçilere bölge ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca Sanal Gerçeklik formatında hazırlanan yeni Kapadokya filmi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kapadokya´da halihazırda hemen her gün gerçekleştirilen balon uçuşu, at gezisi, ATV Turu gibi etkinliklerin 360 derece sanal gerçeklik teknolojisi ile çekildiği ve kurgulandığı sanal gerçeklik filmi özel hazırlanan karton gözlüklerle ziyaretçilere izletildi. Kapadokya´daki aktiviteleri sanal ortamda izleme şansı bulan katılımcılar, oldukça farklı bir Kapadokya deneyimi yaşadılar.

KIRIKKALE TANITIMI YAPILDI

80 m²´lik Aksaray Standı´nda kente ait görseller, tanıtıcı yayınlar, geleneksel el sanatı ve yöresel ürünler ile otel ve işletmelere ait tanıtıcı materyaller sergilendi. Ayrıca şehrin tarihi ve kültürel yönlerini ortaya koyan sunumlar yapılarak, fuar alanında yer alan temsili Somuncu Baba ve Yunus Emre ile şehrin manevi yönü de vurgulandı. Çeşnigir Kanyonu ve Çeşnigir Köprüsü temalı özel tasarım Kırıkkale Standı´nda ilin tarihi, kültürel zenginliklerinin yanı sıra Gastronomi, El sanatları, yöresel ürünler ve bozlak kültürü de dahil 14 farklı alanda tanıtımı yapıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false