Anahtar Kelimeler: Nisan coşkulu kutlama

23 Nisan´a coşkulu kutlama

23 Nisan´a coşkulu kutlama

23 Nisan´a coşkulu kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99.yıl dönümü Kırıkkale´de düzenlenen muhteşem törenle kutlandı. 23 Nisan çocuklarının gerçekleştirdiği gösteriler katılımcılardan büyük alkış aldı.

99 YILLIK BÜYÜK HEYECAN

Cumhuriyet Meydanı´ndaki törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, burada yaptığı konuşmada, bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihin müstesna günlerinden birini olan TBMM´nin açılışının 99. yıl dönümü kutladıklarını söyledi. Çetin, her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın tarihin önemli günlerinden birisi olduğunu vurguladı.

GÜNÜN ANLAMI ANLATILDI

Tüfekçi, "23Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılmasıyla birlikte Türk halkının egemenliğinin kesin olarak ilân edildiği tarihtir. 1.Dünya Savaşı´ndan sonra topraklarımız işgalci güçler tarafından paylaşılmaya başlanmış, Türk halkı yüzlerce yıldır yaşadığı, vatan edindiği  topraklarda etkisiz bırakılmaya çalışılmıştır. Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, vatanımızı düşmandan arındırmak, milli bilincin yeniden uyanmasını sağlamak için harekete geçmiş, Erzurum ve Sivas Kongreleri ile milli birlik ve beraberliğin temellerini atmaya başlamıştır. 23 Nisan 1920´de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış, meclisimizde alınan kararlar ve yürütülen Kurtuluş Savaşı neticesinde kazandığımız zafer ile Türk milletinin inancı, azmi, milli benliği ve yenilmez gücü tüm Dünyaya son kez ispat edilmiştir.Bu gün, 99 yıldır, Kurtuluş Savaşı´ndan 15 Temmuz´a kadar her türlü zorlu şartlara göğüs germiş, geçirdiği tüm zorluklara rağmen ?Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir? düsturundan bir adım geri atmamış Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin doğduğu gündür.´´

İÇTEN DUYGULARLA KUTLUYORUZ

"Bu ülkenin teminatı, bu vatanın geleceğine ait anahtarların sahipleri Sevgili Çocuklar,Bizler bağımsız yaşamayı ilke edinmiş ve bu uğurda canımızı feda etmeye ant içmiş cesur bir milletin kararlı evlatlarıyız. Bizim ve bu ülkenin en değerli varlıkları olduğunuzu ve geleceğimizi şekillendirecek en büyük gücün sizler olduğunuzu unutmayınız. Türkiye´miz; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlerken, bu ilerleyişin meşalesinin taşınması, tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, bilimin ve teknolojinin gelişmesi, ülkemizin ve bayrağımızın sonsuza kadar yaşaması, en iyi şekilde yetiştirdiğimiz çocuklarımızın sayesinde olacaktır. Bu duygularla, 23 Nisan´ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi, bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi,  gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.Ellerinde Türk Bayrakları ile bu anlamlı günü sevinçle karşılayan evlatlarımızla birlikte bütün Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 99. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum.´´dedi.

GENİŞ KATILIM YAŞANDI

Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, geleneksel çocuk oyunları, semazen gösterisi, 23 Nisan konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüller verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından sona eren törene, Vali Yunus Sezer, Milletvekili Ahmet Önal Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg.Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte, Şehit Suat Yalçın Anaokulunun gösterileri,Mehmet Işıtan Özel Eğitim Merkezi gösteri, Geraldine Saran İlkokulu folklör gösteri, Kaletepe Şehit Nurettin Öztürk Anaokulu gösterisi, Mustafa Kemal Orta Okulunun folkor gösterileri büyük alkış aldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false