Anahtar Kelimeler: fidan dikildi

25 bin fidan dikildi

25 bin fidan dikildi

FİDAN DİKİMİ YAPILDI

 

Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliği kapsamında Kırıkkale'de fidanlar toprakla buluşturuldu. Vali Yunus Sezer, Balışeyh ilçesi Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ağaçlandırmanın hem dünya hem de ülke için çok önemli olduğunu söyledi.

 

 

FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Kırıkkale'de de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 25 bin fidan toprakla buluşturuldu. Bugün beraber dikecekleri her fidanın geleceğe nefes olacağını aktaran Sezer, "Bozkırın bozkırlıktan çıkması ve biraz daha yeşermesi, gelecek nesillere daha yeşil Kırıkkale bırakmak için hep beraber fidanları dikeceğiz. İnşallah Kırıkkale gelecek on yıllarda yemyeşil olacaktır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz da bugün il merkezi ve 8 ilçede toplam 25 bin fidanın toprakla buluşturulacağını kaydetti. Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturularak can suyu verildi. Etkinliğe, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için hazırlıklarını tamamlayan Orman Genel Müdürlüğü, 7 coğrafi bölgede yer alan 28 Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde üretilen 83 milyon fidanın dikimi gerçekleştirdi.

 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli