Anahtar Kelimeler: 274 milyon TL’lik yatırım

274 milyon TL'lik yatırım

274 milyon TL

274 milyon TL'lik yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale`de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, Kırıkkale`de toplam yatırım bedelinin 274 milyon lira olan 71 eser arasında Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu, Yahşihan Anadolu Lisesi, OSB Meslek ve Teknik Lisesi, bilim sanat merkezi, rehberlik araştırma merkeziyle anaokullar ve ilk okullar bulunduğunu söyledi.

Mitingin yankısı sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırıkkale mitingi geniş yankı yaptı. Mitingin yankısı sürüyor. Cumhurbaşkanı'nın açılışını yaptığı 71 eserin neler olduğu konusunda da bilgi verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı`ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine gösterdikleri destekten dolayı Kırıkkale halkına şükranlarını sundu. Merkez Nur Cami'sinin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, bu muhteşem eseri Kırıkkale'de görmekten duydukların memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşların Miraç Kandili'ni de kutlayan Erdoğan, "İnşallah o müjde, bizim geleceğimiz olsun" dedi.

Açılışı yapılan yatırımlar

Erdoğan, Kırıkkale`de toplam yatırım bedeli 274 milyon lira olan 71 eser arasında Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonu, Yahşihan Anadolu Lisesi, OSB Meslek ve Teknik Lisesi, bilim sanat merkezi, rehberlik araştırma merkeziyle ana okullar ve ilk okullar bulunduğunu söyledi. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, Sağlık Bilimleri Fakültesi binası yapıldığını, üniversitenin kampusunda çeşitli altyapı yatırımlarının tamamlandığını anlatan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığının, gençlik merkezi ile 52 yataklı sporcu kamp eğitim merkezi inşa ettiğini kaydetti.

Diğer yatırımlar

Erdoğan, Yahşihan`da spor salonu ile şehrin çeşitli yerlerinde ikisi sentetik çim olmak üzere 3 futbol sahası yapıldığını belirtti. Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının engelsiz yaşam bakım rehabilitasyon merkezi ve aile danışma merkezi kurduğunu dile getirerek, açılışı yapılacaklar arasında İçişleri Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait eserler bulunduğunu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Yahşihan`daki tarihi demir köprünün restorasyonunu, Bahşili`de demiryolu üst geçidini, Sulakyurt`ta köprü ve yol projelerini bitirdiğini anlattı.

Tablet açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İl Özel İdaresinin çeşitli yol çalışmalarını, 86 köyde içme suyu tesisi geliştirme projesini, 32 köyün içme suyu depolarının standartlara uygun hale getirilmesi işlerini tamamladığını da söyledi. Öğrencilere ücretsiz kitap dağıtıldığını anımsatan Erdoğan, "Tablet bilgisayarları artık almaya başladık. İnşallah haftaya 600 bine yakın tablet bilgisayarı Türkiye genelinde dağıtacağız" dedi. Toplu açılış törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı