2.77'ye talim edecek misiniz?”

 2.77

2.77'ye talim edecek misiniz?”

Emekliler seslerini yükseltti

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, 13 yıldır hükümetin verdiği zamlara zorunlu olarak talim ettiklerini ifade ederek emeklilere şöyle seslendi: Artık aklınızı başınıza alın! 2.77'ye talim etmek istiyor musunuz?”

CHP'LİLER ZİYARETTE BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Önal, Milletvekili adayları Av. Murat Çakırca ve Hacı Arap Karadurmuş'un derneği ziyaretinde konuşan Keskin, Bu seçimler öncesinde ülkemizde yaşayan 11 milyon emeklinin siyasi partilerden geleceğe yönelik beklentileri önem arz etmektedir. Türkiye Emekliler Derneği hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bizler dernek olarak her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Seçimler için partiler programlarını kamuoyuna açıkladılar. Partilerin seçim beyannamelerinde dernek olarak ve emekliler olarak, emeklilerin sorunlarına yönelik çözümlerini görmek istemekteyiz.  Partilerin beyannamelerini incelediğimiz zaman ülkeyi idare eden AKP'nin emeklilerle ilgili somut bir görüş ve düşüncesini görmemekteyiz” dedi. 

EMEKLİ NE YAPACAK?

CHP'nin seçim beyannamesinde emeklilerle ilgili birçok çözümün yer aldığını ifade eden Keskin, Muhalefette özelikle CHP'nin programında emekliye iki ikramiye, en düşük emekli maaşının bin 500 TL olması, hastane katkı paylarının kaldırılması, destek primlerinin kaldırılması, 2000 sonrası emekliler için intibak yapılması, enflasyon farklarının ödenmesi şeklinde programlar yer almaktadır. MHP'nin de emeklilerle ilgili çözüm yollarını seçim beyannamelerinde görmekteyiz. Seçimler öncesinde inancımız odur ki, emeklilerimiz bu görüş ve düşünceler doğrultusunda değerlendirme yapacaklardır” diye konuştu.

NEREYE GİDERLERSE GİTSİNLER

Keskin şöyle devam etti: Emeklilerimizin 7'nci ayda alacağı zam 2.77'dir. 13 senedir bunun zorunluluğunu yaşamaktayız. 7 Haziran'da seçime giden siyasi partilerin programına bakınca emeklilere karşı bir tutarlılık var. Ancak CHP'nin vaatleri bizim için daha tutarlı oldu. CHP'nin uzattığı eli geri çevirmeyeceğiz. AKP milletvekili buraya geldiklerinde onlara simit ikram ettim. Çünkü emekliler öğlenleri simit yiyor. Ben emeklilerimize seslenmek istiyorum.  Sevgili emekliler artık aklınızı başınıza alın. 2.77'ye talim etmek istiyor musunuz? Dün başbakan geldi dinledik. Emeklinin e sinden bahsetmedi. Türkiye'nin reisicumhuru geldi o da bahsetmedi. Bunları gören emekliler 2.77'ye talim yapacaklarsa, nereye giderlerse gitsinler.”

EMEKLİYE CHP MÜJDESİ

Keskin'in ardından konuşan CHP Milletvekili adayı Av. Murat Çakırca, İzin olursa bir düzeltme yapmak istiyorum. AKP'nin Temmuz'da vereceği zam 2.77'dir. Tabi iktidar da kalırsa. O yüzden emekliler merak etmesin 2.77'ye talim etmeleri gerekmiyor. 17 Haziran günü sahura kalkacak emeklilerimiz ve ilk ikramiyelerini 18‘inde yatıracağız. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. O yüzden AKP ‘nin ne dediğine aldırmayın. Emekliyi yokluktan, yoksulluktan, evlat eline bakmaktan, bakkalın önünden kaçmaktan, kredi kartı ile kurban kesmekten kurtaracağız” dedi.

MEYDAN TIKLIM TIKLIM BOŞTU

Çakırca şöyle devam etti: Emeklilere teşekkür ediyorum. Yine dün Hüseyin Kahya Parkı'ndan kımıldamadınız. Bu adamlara gerekli dersi verdiniz. Dün meydanı izleyen herkes emekliye güvenmeyen, halkını aç bırakan, yandaşa patrona çalışanı meydanlarda nasıl yalnız kaldığını gördü. Dün meydan tıklım tıklım boştu. Buraları tıklım tıklım boş bırakan emekliye hakkını savunmaya başladıkları için teşekkür ediyorum.”



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli