Anahtar Kelimeler: proje destek görecek

31 proje destek görecek

31 proje destek görecek

31 proje destek görecek

Önemli bir gelişme?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ar-Ge Birimi Eurodesk Noktası´nın öğretmen ve idareciler için yapmış olduğu bilgilendirme toplantıları meyvesini vermeye başladı. AB projelerindeki başarılarından sonra; 2014-2015 yılı içerisinde 19 proje destek görürken bu yıl, 31 proje destek görmeye hak kazanarak büyük bir başarı elde edildi.

EĞLENEREK ÖĞRENME

4006 Bilim Fuarı Projelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ar-Ge Birimi Eurodesk Noktası´nın öğretmen ve idareciler için yapmış olduğu bilgilendirme toplantıları meyvesini vermeye başladı. AB projelerindeki başarılarından sonra; okullarımız 2014-2015 yılı içerisinde 19 proje destek görürken, bu yıl 31 proje destek görmeye hak kazanarak büyük bir başarı elde edildi. İç Anadolu bölgesinde hibe sıralamasında üst sıralara gelinirken, 2015-2016 döneminde 4006 Bilim Fuarına ilimizden 31 proje desteklenmeye hak kazanarak, toplamda okullarımız 155 bin TL hibe alacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Eurodesk Noktasından konu ile ilgili yapılan açıklamada TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Amaçlarından bahsedildi. ?TÜBİTAK Bilim Fuarları?, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.?

BASKILARI KALDIRMAK

TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçları da açıklayan Ar-Ge Birimi Eurodesk Noktası, ?Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır?

BAŞARILI OLAN OKULLAR

Son olarak projelerde başarılı olan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seher Vuslat Aytemiz Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Barbaros Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Irmak Atatürk Ortaokulu, Leyla İsa Aktuğ Ortaokulu, Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi, Kale Ortaokulu, Keskin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmet Sümer Ortaokulu, Bahşılı H.Hidayet Doğruer Çok Programlı Anadolu Lisesi, Hanımeller Ortaokulu, Yeşil Vadi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırıkkale Osman Gazi Anadolu Lisesi, Fatih Ortaokulu, Konur Ortaokulu, Cumhuriyet Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu, Karakeçili Çok Programlı Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu, Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu, Prof.Tbp.Tüm General Derviş Şen Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz? denildi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli