Anahtar Kelimeler: 3.5 milyon lira daha borcu var!

3.5 milyon lira daha borcu var!

3.5 milyon lira daha borcu var!

3.5 milyon lira daha borcu var!

Müftü yardım istedi!

Kırıkkale'de temelinin atıldığı günden bu yana hep siyasete alet edildiği ve siyasi reklam amacı olarak kullanıldığı ileri sürülen Nur Camii açıldı ancak borcunun henüz bitmediği ortaya çıktı.

Bekir Gerek borcu açıkladı

Kırıkkale'nin sembolü olması için yapıldığı söylenen ve temelinin atıldığı günden bu yana özellikli iktidar partisi tarafından hep siyasi amaç ve reklam için kullanıldığı konuşulan Nur Camii gösterişli bir törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı ancak caminin borcunun henüz bitmediği ortaya çıktı. Cuma Namazı'nda hutbede konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, utanarak da olsa vatandaşlardan caminin borçlarını ödemek için yardım beklediklerini söyledi.

Her ilde 3 kez para toplandı

Gerek, caminin 3.5 milyon lira borcu bulunduğunu ve bunu karşılamak için vatandaşların yardım etmesi gerektiğini söyledi. Gerek, Biliyorum çok yüklendik size ancak camimizin borcu bitmedi. Açılışını yaptık çok büyük ilgi gördü fakat daha 3.5 milyon lira borcumuz var. Mermere, inşaata, avizeye ve diğer harcamalara borcumuz bulunuyor. Her ay ortalama 300 bin lira civarında ödememiz var. Sizden bu konuda yardım bekliyoruz. 2016 yılında borcumuzun bitmesini umut ediyoruz. İş yaptırdığımız kişi ve firmalar da bizden ödeme ve para bekliyor. Bugüne kadar para toplamadığımız 5-6 il kaldı. Diğer illerde en üz üç kez yardım topladık. Artık buna da yüzümüz kalmadı” dedi.

Vatandaştan tepki!

Cuma namazından çıkan bir çok kişi, cami için Kırıkkale'nin adeta dilenci konumuna düşürüldüğünü söyleyerek bu duruma ve bırakılan borca tepki gösterdiler. Vatandaşlar, Bugüne kadar caminin her türlü reklamını siyasi olarak yaptılar. Camiyi de görkemli şekilde açarak bir siyasi mitinge alet ettiler. Neden borcunu ödemediler. Bu yapılan ayıptır” dediler. Kırıkkale'ye üç yıl önce bakan olarak gelen Bekir Bozdağ, 12 milyon lira destek sözü vermişti. Ancak paranın ödenmediği öğrenildi. Caminin 42 milyon liraya malolduğu söyleniyor.



kurt
13.06.2015 21:50:28
camiye toplananla kendilerine makam yaptılar ihale ile sözleşmeli MEGAN araç alarak fink atıp DERYA ALABALIK ta yiyorlar daha ne yapsınlar

bülent
14.06.2015 01:04:54
nur cami`ninmi yoksa yanına yapılan müftülüğün borcumu? onu bir açıklasın sayın müftü. hep camiye yardım diye para toplayıp yanınada müftülük sarayını kondurdular. hiç müftülüğe yardım diye para toplandımı?

kurt
14.06.2015 15:19:01
yayınlamayacağınız yere neden yorum istiyorsunuz bunu diğer gazetelere yorum yazacam

mustafa yıldız
14.06.2015 22:33:31
Cami için o dönem Bekir bozdağ tarafından 15 Milyon kaynak aktarıldı. Müftü bey camii için tabi para ister. Allah için önce bi müftülük binasına bakılsın ve ondan sonra para istensin. Neredeyse camiiye harcanan para kadar müftülük binasına para harcandı.

gökhan ö
15.06.2015 08:53:03
benim anlamadığım bu caminin bu kadar borcu var neden seçimlerde4n önce acele bir şekilde yok cumhurbaşkanını cağirmalar felan niye böyle şeylere alet edildi. yazıklar olsun o müftüye koltugunu korumak için böyle yalakalık yapıyor sözde din adamı

  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı