400 bin liralık hırsızlık yapan şebeke çökertildi

400 bin liralık hırsızlık  yapan şebeke çökertildi

400 bin liralık hırsızlık yapan şebeke çökertildi

Kapsamlı çalışma ile yakalandılar

KAYSERİ´de, O.Ö.Ö.?nün bankadan çektiği yaklaşık 400 bin lira parayı çalan hırsızlık şebekesi çökertildi. Farklı günlerde yakalanan olayın 4 zanlısı tutuklanarak cezaevine konuldu.

YAKALANDILAR!

Olay, 6 Ekim´de yaşanan olayda bankadan 105 bin 330 dolar ve 70 bin lira olmak üzere toplam 400 bin lira para çeken O.Ö.Ö. otomobili ile çalıştığı Melikgazi ilçesi Organize Sanayi Bölgesi´ne gitti. Bu sırada kendisini takip eden E.P., mağdurun aracından ayrılmasıyla otomobilin camını kırarak paraları çaldı. Olayı ardından paralarının çalındığını fark eden O.Ö.Ö. durumu İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bildirdi. Yapılan araştırmalarda olay yeri güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipleri daha öncede birçok araçtan aynı yöntemle hırsızlık olayı gerçekleştiren E.P.?yi tespit etti. E.P. olayın olduğu gün polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü´ndeki işlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.

KIRIKKALE´DE ARAŞTIRMA

Meydana gelen hırsızlıkla ilgili olaya karışan diğer şüphelileri tespit edilmesine yönelik Hırsızlık Büro Amirliği tarafından özel ekip kuruldu. Olayla ilgili şehir merkezinde ve Kırıkkale´de özel ekipler tarafından yapılan araştırmalarda, olaya karışan diğer zanlıların daha önce tutuklanan E.P. ile akrabalık bağı bulunan ve Kırıkkale´de ikamet ede Ö.M., S.M. ve Ş.M. olduğunu tespit etti. Ayrıca olay sırasında kullanılan 06 HR plakalı araç başka bir plaka ile değiştirilmiş halde bulundu. Tespiti yapılan zanlıların yakalanmasına yönelik çalışmalar yürütülürken Ö.M. Konya´da benzer bir suçtan dolayı yakalanıp, tutuklandığı öğrenildi. Diğer şüpheliler S.M. ve Ş.M. ise Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından başarılı bir operasyonla yakalandı. Yakalanan Ş.M.?nin üzerinde mağdur O.Ö.Ö.?ye ait 15 bin lira nakit para ile çalıntı para ile alındığı tespit edilen 10 bin lira değerinde bilezik ve Ş.M.?nin birlikte yaşadığı Y.T.?nin banka hesabına yatırılan 79 bin lira mahkeme kararı ile el konuldu. Evde yapılan aramada ayrıca Ankara ilinde çalındığı tespit edilen emekli bir subaya ait vizör marka tabancaya da el konuldu. Yakalanan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanlılardan E.P´nin otomobilin camını kırarak hırsızlığı gerçekleştirme anı ve olay yerinden kaçışı ise güvenlik kameralarına takıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false