Anahtar Kelimeler: milyar dolarlık yatırım

5 milyar dolarlık yatırım

5 milyar dolarlık yatırım

5 milyar dolarlık yatırım

Tamamı özel sektör yatırımı

Gama İç Anadolu Kırıkkale İç Anadolu Doğalgaz Elektrik Üretiminin tesisinin açılışı büyük bir törenle gerçekleştirildi. Törene Canlı yayın ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, ?158 enerji tesisinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesisler çöp, doğalgaz, güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal linyit, taş kömürü gibi çok farklı enerji kaynaklarıyla elektrik üretiyor. Tamamı özel sektöre ait. 5 milyar dolarlık bir yatırım? dedi.

DOĞALGAZ KULLANILACAK

GAMA Enerji kendi portföyü içindeki en büyük enerji santralı yatırımına 2013 yılı Aralık ayında başladı. GAMA Enerji´nin Kırıkkale´de yatırımına başladığı 840 MW kapasiteli  İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı, tek başına Türkiye´de tüketilen elektriğin %2,5´ini, Ankara´da tüketilen elektriğin ise %50´sinden fazlasını karşılaması ve yaklaşık 900 milyon Amerikan Dolar´lık yatırım bedeli ile doğalgaz santralleri kategorisinde son dönemin en büyük finansmanlarından biri olma özelliğini taşıyor.  İç Anadolu DGKÇS´nde yakıt olarak doğalgaz kullanılacak.

UZUN VADELİ PLANLAR

Santral, kurulu gücü ve verimi bakımından şu anda Türkiye´de devrede olan ve yapımı devam eden kombine çevrim doğalgaz santalları içinde önemli bir yere sahip. 2016 yılında işletmeye geçecek İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı; yüksek verim ve ileri teknoloji sayesinde, şu an çalışmakta olan doğalgaz santrallerine göre daha az karbon salımı gerçekleştirecek. İşletme ve bakım faaliyetleri GAMA Enerji tarafından yürütülecek santralde üretilecek elektrik, Türkiye´de gelişen piyasa koşullarına paralel olarak kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapılacak.

GENİŞ KATILIM OLDU

Gama İç Anadolu Kırıkkale İç Anadolu Doğalgaz Elektrik Üretiminin tesisinin açılışına,Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Mehmet Saygılı, Kırıkkale Milletvekilleri, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Hacılar Belediye Menduh Bagrıaçık, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu