Anahtar Kelimeler: 52 bin öğrenci karne alıyor

52 bin öğrenci karne alıyor

52 bin öğrenci karne alıyor

52 bin öğrenci karne alıyor

Tören yapılacak 

2014-2015 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Kırıkkale'de 52 bin 543 öğrenci ve 3 bin 718 öğretmen tatile çıkıyor.

Okullar tatil oluyor

2014-2015 eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Kırıkkale'de 52 bin 543 öğrenci bir yıl boyunca sarf ettikleri emeklerinin karşılığı olan karnelerine bugün kavuşacak. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise öğrencilere tatil dönemini iyi değerlendirmelerini söyleyerek velilere de uyarılarda bulundu. Çetin, velilere öğrencilerin karne notları konusunda hassasiyetli davranmaları ve eksikliklerini tamamlamaları için teşvik etmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. 

Karne uyarısı yapıldı

Çetin yılsonu mesajında şu uyarılarda bulundu; 15 Eylül 2014 tarihinde başlayan 2014-2015 eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. 227 okul ve kurumlarımızdan 2 bin 581 derslikte, 52 bin 543 öğrenci ve 3 bin 718 öğretmen kadrosuyla başarılı bir eğitim öğretim yılını tamamladık. Karne günleri öğrencilerimiz için önemli olduğu kadar, bizler için de bir o kadar önemlidir. Çünkü bu değerlendirme bir bütün hepimizin değerlendirilmesidir. Karne sorumluluğunu tek başımıza öğrencilerimize yükleyemeyiz. Bu değerlendirme yöneticiler, eğitimciler, veliler ve öğrenciler olarak hepimizin değerlendirildiği bir sonuçtur.

Notlara dikkat!

Bu sonucu hep beraber doğru okumalı, değerlendirmeli ve çözüm yollarını da hep beraber planlamalıyız. Bir kısım öğrenci, öğretmen ve veli sevinç ve gurur kaynağı olan bugün bazıları için ise kaygı sebebi olabiliyor. Ancak velilerimizin ve öğretmenlerimizin karnelerin çocuğun kapasitesini tümüyle yansıtan bir değerlendirme amacı olmadığı bilinci ile hareket ettiklerinde kaygının da oluşmasına sebebiyet verilmemiş olacaktır. Çünkü okullarımız çocuk ve gençlerimizin sadece akademik başarısını artıran kurumlar değil, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimine yönelik birçok kazanımın da gerçekleştiği kurumlardır. Bu kapsamda karne öğrenim görülen derslere ilişkin sadece akademik anlamda alınmış notlar bütünü olarak değerlendirilmemelidir.

Velilere tercih uyarısı

Karne notları sorumluluk sahibi olma, çaba gösterme, saygılı ve kabul edilen davranışlar sergileme, güvenilirlik ve dürüstlük, sosyal, sportif faaliyetlere ve derslere katılma, iletişim becerileriyle beraber proje, performans ödev ve sözlü bileşenleriyle bir bütün olarak görülmelidir. Öğrencilerimiz bir taraftan karne heyecanı yaşarken, diğer taraftan sınava girecek öğrencilerimizin henüz tatil için biraz daha süreleri bulunmaktadır. 8. Sınıf öğrencilerimiz bu yıl ilk kez SBS sınavı yerine, TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) girdiler. İlimizde sınava giren 4 bin 574 tane 8. Öğrencilerimiz için iki dönemde toplamda 2 oturumda 4 ortak sınav yapıldı. Öğrencilerimiz için tercih ve yerleştirme süreci devam edecektir. Velilerimizin bu süreci titizlikte takip etmesini diliyorum.

Başarı ümit edildi

5-11 sınıfları arasındaki 2 bin 564 öğrencilerimiz, 22 Haziran Pazar günü Devlet Parasız ve Yatılılık Sınavı'na ortaöğretim son sınıf öğrencilerimiz ile birlikte, ortaöğretimden mezun olacak birçok gencimiz ise 14,15,21 ve 22 Haziran tarihlerinde LYS'ye katılacaktır. Öğrencilerimize ve sınava katılacak tüm gençlere başarılar diliyorum. İlimizin iyi bir başarı yakalamasını ümit ediyorum.

Bol kitap okuyun

Sevgili öğrenciler; vatan ve millet sevgisi ile dolu olarak, cumhuriyeti yükseltmeyi ve yaşatmayı temel görevimiz bilerek, ülkemiz için her zaman en iyisini yapacağınıza inancımız sonsuzdur. Uzun bir maratonun sonunda bir üst sınıfa geçmeyi hak ettiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Ama önünüzde daha uzun yıllar var. Bu tatil süreleri sizlere bir sonraki yıllara dinlenerek başarı yada başarısızlığın muhasebesini yaparak başlama imkanı sunacaktır. Bu yılın değerlendirmesini yapmanızı, çok iyi dinlenmenizi ve sizlere yeni ufuklar açacak kitaplar okuyarak tatilinizi değerlendirmenizi diliyorum.

Öğretmenlere mesaj

Değerli öğretmenler; Büyük Önder Atatürk'ün işaret ettiği kültür ordusunu yetiştirmekle büyük ve kutsal bir görev gerçekleştiriyorsunuz. Sizler, kendiniz için değil, milletimiz ve ülkemiz için el birliğiyle çalışıyorsunuz. Her geçen gün kendinizi yenilediğinizi, çağın gereklerine uygun gelişmeleri takip edip uyguladığınızı biliyoruz. Emeklerinizin karşılığını uzun yıllar alacaksınız. Özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

Velilere mesaj

Sayın veliler; izlerin aktif katılımınızın gerçekleştiği eğitim öğretim süreciyle öğrencilerimizin başarısı daha da artacaktır. Okul yönetimi ve öğretmenlerle olan iletişiminizin sürekli olmasını diliyorum. Çocuklarımıza olan sevginiz hiçbir zaman şartlara bağlanmamalı, bizler onları karnelerindeki not oranında değil, her zaman çok seviyoruz. Elbette yüksek başarılı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirilmeli. Fakat gayretlerinden ötürü tüm öğrencilerimiz bunu hak etmektedirler. Tatil sürecinde çocuklarımızın dinlenmelerini sağlamamızın yanında, onlara faydalı olacak aktiviteleri yapacak ortamları oluşturmanızı diliyorum. Tüm veli öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor. İyi tatiller diliyorum.”



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli