Anahtar Kelimeler: kitap

580 bin kitap var

580 bin kitap var

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2022 Yılını Değerlendirme ve 2023 yılını planlama toplantısı yapıldı.

TOPLANTI YAPILDI

Toplantıda üniversite kütüphanesi hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Üniversite kütüphanesini koleksiyon olarak genişlettiklerini söyleyerek, uluslararası ağırlıklı olarak kitap koleksiyonlarının yer aldığı veri tabanında yaklaşık olarak 270 bin kitap olan bir veri tabanından bu sene 580 bin kitabın yer aldığı başka bir veri tabanına geçtiklerini kaydetti. Kırıkkale Üniversitesi, 2022 Yılını Değerlendirme ve 2023 Yılını Planlama Toplantıları kapsamında akademik birimleri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Tıp Fakültesi akademik ve idari personeliyle bir araya geldi. 

 

BİLGİ VERİLDİ

Toplantının açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin yaptı. Prof. Dr. Keskin, istatistikî verilerle beraber akademik personel, bölümler, öğrenci sayıları, yapılan akademik çalışmalar ile 2023 yılı plan ve hedefleri hakkında kapsamlı olarak bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bu sene yaptığımız toplantılar, depremin gölgesinde kaldı ama inşallah bugünleri atlatacağız.  Deprem bölgesine ilk temas eden illerden biri Kırıkkale oldu. Sağlık personeli olarak önce 13 kişi, arkasından 15 arkadaşımız deprem bölgesinde yerini aldı. Kırıkkale Üniversitesi olarak mümkün mertebe bölgeye dokunmaya çalıştık. Bizler hizmet noktasında memnuniyeti üç taraflı yapıyoruz. Birincisi; hastalarda, hasta memnuniyeti nasıl? İkincisi; öğrenci memnuniyeti üçüncüsü; akademik ve idari personel memnuniyeti. İşte bu memnuniyeti sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

 

KİTAP AÇIKLAMASI

Konuşmasına kütüphanelerin geliştirilmesi noktasına vurgu yaparak başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Üniversite Kütüphanesini bugünkünden daha ileri seviyeye taşımak istediklerini ve Üniversite kütüphanesini özellikle koleksiyon olarak genişlettiklerini söyleyerek, uluslararası ağırlıklı olarak kitap koleksiyonlarının yer aldığı veri tabanında yaklaşık olarak 270 bin kitap olan bir veri tabanından bu sene 580 bin kitabın yer aldığı başka bir veri tabanına geçtiklerini ve akademik anlamda yararlı olacak her türlü kaynağı sağlamak için yardıma hazır olduklarını belirtti. Rektör Yardımcısı Yılmaz, “Sağlık personeli olarak olağanüstü hallerde, meslek grupları olarak öne çıkıyorsunuz. O bölgede arkadaşlarım var. Bir vatandaş olarak Turgut hocamın şahsında, orda göstermiş olduğunuz çaba ve emekten dolayı sizlere teşekkür ederim” dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı