Anahtar Kelimeler: yılda kişi sigara bıraktı

6 yılda 3 bin 388 kişi sigara bıraktı!

6 yılda 3 bin 388 kişi sigara bıraktı!

6 yılda 3 bin 388 kişi sigara bıraktı!

 

Sigarayı bırakıyoruz!

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Kırıkkale´de 6 yılda 3 Bin 388 kişinin sigarayı bıraktığını söyledi. Güngüneş, Sigaranın, doğum öncesi dönemden başlayarak, çocuk ve erişkinlikte ölüme kadar götüren sağlık sorununa yol açtığını bildirdi.

SAĞLIKLI YAŞAYIN

İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, 7 yıl içerisinde kentte 16 Bin 491 kişinin ?Sigara Bırakma Polikliniğine´ başvurduğunu ve 3 bin 388 vatandaşın sigarayı bıraktığını söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ´ın ve hükümetin sigara yasağı konusunda yeni önlemler aldığını belirten Güngüneş, sigara içme oranlarının yüzde 31´den yüzde 26´lara düştüğünü, ancak gençlerde sigara içme oranlarında artış yaşandığını bildirdi. Kapalı alanlarda sigara yasağını çok daha sıkı bir şekilde takip ederek tütünle mücadelede yeni bir dönem başlatacaklarını belirten Güngüneş, çocukların faydalandığı tüm açık alanlar, yürüyüş yolları, spor yapılan aletli egzersiz alanlarında da sigara içilmesi yasaklandığını hatırlattı.

PASİF İÇİCİLER DE ETKİLENİYOR

Ülkemizde 15 milyon kişinin sigara içtiğini ve her yıl yaklaşık 100 Bin kişinin tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Güngüneş, sigaranın içenleri olduğu kadar çevresindeki kişileri de etkilediğini ifade etti. Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre, çocukların yarısının sigara dumanına maruz kaldığını söyleyen Güngüneş, her yıl dünyada 600 binin üzerinde kişi sigara dumanına maruz kalmanın sonucu yaşamını kaybettiğini kaydetti. Güngüneş, sağlık Bakanlığı´nın açıkladığı Ulusal Tütün Kontrol Programı 2015-2018 Eylem Planındaki amaçlardan biri de sigarayı bırakmanın yaygınlaştırılması olduğunu belirtti.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false