Anahtar Kelimeler: yıllık yapı yenileniyor

60 yıllık alt yapı yenileniyor

60 yıllık alt yapı yenileniyor

60 yıllık alt yapı yenileniyor

Sulakyurt´ta hummalı çalışma

Bahar harekatı başlatan Sulakyurt Belediyesi, bir taraftan ilçenin 60 yıllık kanalizasyonunun yenilenmesini gerçekleştirirken, diğer taraftan atık su arıtma tesisi yapımı, ağaçlandırma çalışmaları ve ilçe girişi yol genişletme çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Belediye Başkanı İsmail Bildik ?Kıt imkanlarla büyük hizmetler yapıyoruz. Hedefimiz daha yaşanılabilir bir Sulakyurt için çalışıyoruz? diye konuştu.

KANALİZASYON ÇALIŞMASI

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik bahar ayının gelmesiyle birlikte başlatmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çalışmayla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Bildik, altyapı çalışmalarından, atık su tesisi, yol çalışmalarından ağaçlandırma çalışmalarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. İlçenin kuruluşundan bu tarafa kullanılan yaklaşık 60 yıllık kanalizasyon çalışmalarının 31 bin 500 metrelik bölümünü tamamladıklarını ve hanelerin parsel bağlantılarına başladıklarını belirten Başkan Bildik, kısa zaman içerisinde tüm bağlantıların tamamlanacağını söyledi.

ATIK SU TESİSİ DESTEK BEKLİYOR

İlçede kanalizasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, atık su arıtma tesisi konusunda problem yaşanıyor. İlçenin atık suyunun şuanda baraja aktığını bununda sağlık sorunlarını beraberinde getireceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Bildik, atık su arıtma tesisinin yer tahsisini yaptıklarını ancak alanın tarım arazisinden atık su tesisi kullanım alanına dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda Tarım, DSİ ve Çevre Şehirciliğin desteğini beklediklerini belirten Başkan Bildik, ?Projemiz İller Bankası yatırımları arasında yer alıyor ancak, alan tarım arazisi olarak gözüktüğü için çalışma yapamıyoruz. Bu konuda bürokratik çalışmaların hızlanmasını bekliyoruz? diye konuştu.

DİĞER ÇALIŞMALAR

İlçe girişini daha güzel bir hale getirmek için çalışma başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Bildik, 20 metre genişliğinde çift gidiş, çift geliş bir ilçe girişi için imar tadilatlarının yapıldığını kazmanın vurulduğunu vurguladı. Yol kenarlarında yürüyüş alanlarının da yapılacağını belirten Başkan Bildik, ağaçlandırma ve çiçeklendirme ile daha güzel bir ilçe girişine kavuşacaklarını kaydetti. İlçenin yeşil bir görünüm kazanması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Bildik, 800 adet karaçam ve sedir ağacı, ayrıca köklü gül çeşitleri, 200 tane ayrı kiraz, vişne, badem, armut, erik, ıhlamur gibi meyve ağaçları temin ettiklerini, ilçenin değişik yerlerinde toprakla buluşturacaklarına işaret etti. Diğer taraftan 21-24 Nisan tarihleri arasında Ankara´da yapılacak olan Kırıkkale günlerinde Sulakyurt standı açacaklarını belirten Başkan Bildik, Ankara´da bulunan hemşehrileri ile buluşarak Eylül ayında ilçede yapılacak olan Şeyh Şami Hz.Anma Kavun Karpuz Festivaline davet edeceklerini sözlerine ekledi.  



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli