Anahtar Kelimeler: 615 KG ATIK PİL TOPLANDI

615 KG ATIK PİL TOPLANDI

615 KG ATIK PİL TOPLANDI

615 KG ATIK PİL TOPLANDI

Piller teslim edildi        

Kırıkkale Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği) ile ortaklaşa yürütülen geleneksel okullar arası atık pil toplama yarışmasında Kırıkkale'de 615 kg atık pil teslim edildi.

Okullarda seminer yapacağız

Bu kapsamda Kırıkkale'de dereceye giren ilk üç okula hediyeler verildi. Belediyemiz Meclis salonunda gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyası derece ve ödülleri programında, Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 115 kg ile birinci seçildi. İkinci sırayı ise Yahşihan TOKİ İlköğretim Okulu 91 kg ile aldı. Üçüncü sırada 86 kg ile Mustafa Kemal İlk ve Orta Okulu yer aldı. Atık Pil toplama kampanyası çerçevesinde Belediye Meclis salonunda düzenlenen programa okul öğrencileri ve yöneticileri katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır burada yaptığı konuşmada, konuya büyük önem verdiklerini ifade ederek, okullarda bu konuda seminerler yapacaklarını kaydetti.

Çalışma programı hazırlayacağız

Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır yaptığı konuşmanın devamında, Alışkanlıkları değiştirmeye çalışıyoruz. Belli bir yaş grubunun yanı sıra, bu işe okullarda başlayıp, bu zemin üzerinde çocuklarımızı yetiştirmeye yönelik adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. Belki bu konu uzun bir süreç ancak yine de kararlıyız. Okul öğretmenlerimiz ile birlikte bu konuda çalışacağız. Bilinci arttırmak adına bir katkı sağlar diye düşünüyorum. İnşallah bu konuda başarılı olacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından birinci olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Masa tenisi ile ikinci olan Yahşihan TOKİ İlköğretim Okulu Spor seti, Üçüncü olan Mustafa Kemal İlk ve Orta Okulu satranç takımı ile ödüllendirildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli