Anahtar Kelimeler: ABD’den eğit-donat tepkisi

ABD'den eğit-donat tepkisi

ABD

ABD'den eğit-donat tepkisi

Meydana iniyorlar

Hirfanlı'da eğitileceklermiş!

ABD Başkanı Yakup Sevinç ve bazı yönetim kurulu üyeleri CHP İl Başkanı Ahmet Önal'a ziyarette bulundu. Yöneticiler, Kırşehir'in Kaman ilçesi Hirfanlı bölgesinde uygulanmakta olan Eğit-Donat projesine karşı olduklarını belirterek 23 Mart'ta yapacakları basın açıklaması eylemine destek istediler.

Tepki gösterdiler

Ziyarette açıklamalarda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yakup Sevinç bazı bölgelerde uygulanmasına başlanan geçilen Eğit-Donat” adlı projenin ABD ile Türkiye`nin uzlaşıya varılarak imzaladıkları bir proje olduğunu söyledi. ADD olarak bu projenin takipçisi olacaklarını belirten Sevinç bu projenin bir ayağının da Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Hirfanlı'da başlatıldığını söyledi. Sevinç bu uygulamaya tepkili olduklarını bildirdi. Bu açıklama ile eğit-donat çalışmasının da nerede yapılacağı ortaya çıkmış oldu.

Açıklama yaptılar

ADD Başkanı Yakup Sevinç sözlerine devamla Projenin amacı, Eğitilecek bu grupların hem Suriye Başkanı Esad'a, hem de IŞİD'e karşı savaşacak, Suriye'deki meşru olan hükümetin yıkılıp parçalanarak, ABD'nin çıkarları doğrultusunda bir takım yeni devletler yaratmaktır, zaten Başbakan Davutoğlu sınırlarımızda Suriye rejimini istemiyoruz sözleri ne de bakacak olursak, imzalanan Projeye adeta çanak tutulmaktadır. Yıllar boyunca Suriye ile komşu olduğumuz o topraklarda acaba kimlerle komşu olacağımızın bilinmesi ve Türkiye`nin geleceği açısından iyi hesap edilmelidir” dedi.

Ayaklarına sıkıyorlar

Sevinç açıklamasını şöyle sürdürdü Eğit Donat uygulaması ile silahlandırılan binlerce insan ABD'nin çıkarları için birbirlerini öldürmeye devam edecek, sonuçta, Esas amaç ABD ye Akdeniz'de bir koridorun açılmasıdır. Zira Barzani kukla devletinin uluslararası sulara, yani Akdeniz`e açılması demek dışarıdan istediği kadar askeri ve sair yardımları Barzani ve terör grupları alarak ayakta kalıp Amerika'ya hizmet etmek olacaktır. Ayrıca konu ABD'nin açılan bu koridorla Orta Doğu ve Türkiye'yi kontrolünde tutmak isteğidir. Sonuçta da Bu proje ile AKP hükümetince Emperyalizme hizmet edilmekte, ülkemizin ayağına adeta silah sıkmaktır.

Projeye karşı çıktılar

ADD olarak bu olanlara ve olacaklara seyirci kalamayız. Türkiye`nin geleceği için tepkiliyiz. Bu nedenle Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Eğit-Donat Projesi'ne karşıyız. CHP olarak ta sizlerin de desteklerini bekliyoruz. Bu nedenle 23.Mart 2015 de saat 12.30 da Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapacağız. CHP olarak sizleri de yanımızda görmek isteriz. Silivri de özgürlükleri alınan Asker, Bilim adamları ve siyasilerin özgürlüklerinin verilmesi için yaptığımız gibi miting konferans gerektiğinde Eylem yaparak bu projenin topraklarımızda geçmişi belli olmayan terörist kişilerin eğitilmesine de engel olacağız.”

CHP'den destek geldi

CHP İl Başkanı Ahmet Önal da kendisinin Genel seçimler nedeniyle gündemlerinin çok yoğun olduğunu, muhtemelen o gün büyük ihtimalle Ankara'da CHP Genel merkezinde toplantıda olabileceğini Yönetim Kurulu arkadaşlarında bu konuyu değerlendireceklerini ve CHP olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false