Anahtar Kelimeler: Açıklama yapıldı

Açıklama yapıldı

Açıklama yapıldı

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Belediye uygulamaları hakkında çıkan söylentiler ve bunun üzerine yapılan habere açıklamada bulundu.

AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkyılmaz şunları söyledi: “Bir önceki dönemde görev yapan Yahşihan eski Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uluyurt’un savcılığa yaptığı başvuruda Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın itfaiye ile taziye evi inşaatlarında görevi kötüye kullandığını ve kaçak bina yaptırdığını iddia edilmiş olup haberin gerçekleri hakkında bilgilendirme yapılması gereği hissedilmiştir. İlçemiz Erenler Mahallesi Şehit Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir Caddesi No:18 adresinde bulunan, mülkiyeti belediyemize ait park alanı 16.11.2017 tarihi itibari ile MB Yaprak İnşaat Emlak Oto. Gıda şirketine kiralanmıştır. Kiralama sonrası geçen süre zarfında MFZ KÖFTE isimli işletmenin ödeyemediği borçlarına karşılık MB Yaprak İnş. İle protokol imzalanarak ve sözleşmesi borçları nedeni ile fesih edilmiştir.

BİLGİ VERİLDİ

Protokol sonrası işletme içerisinde bulunan taşınabilir eşyalar alınmış ancak işletme binası bırakılmıştır. Bu sebeple ilgili işletme binası, işletmecinin boşaltması süresi sonrası atıl kalmaması ve Kamu Yararı gözeterek İlçemizde İtfaiye Müdürlüğünün mevcut Garaj Amirliğinde atıl bir oda da ulaşım ve itfaiye araçlarının garaj sıkıntısı çekmekteydi. İhtiyaç duyulan İtfaiye binasının tamamlanması ve hizmete geçmesi ile beraber stratejik konum itibariyle ilçemizde yoğun olan üniversite öğrencilerinin ikamet ettiği Yenişehir Mahallesine, Podium AVM çevresinin genişlemesi ve D-200 Kara yoluna yakın olması ile yangın ve acil durumlarda ulaşım kolaylaşmıştır.”

TAZİYE EVİ AÇIKLAMASI

Bir diğer konu olan Taziye Evi projesi için Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi: “İlçe halkımıza Ramazan Bayramına yetiştirmek üzere taahhüt verdiğimiz projemiz, belediye ekipmanları ve işçilerimiz ile gayretli çalışmaları sonucunda hızlı bir şekilde bitirilmiştir. Aynı zamanda Şehit Aydın Çopur Parkı projemizin devam etmesi ve Covid-19 salgını nedeni ile belediye ekipman ve çalışanlarının hizmet yönünü değiştirmek zorunda kalmış,  İnşaatı devam eden taziye evinin kalan kısımlarının ivedi bir şekilde tamamlanabilmesi için ihale yolu düşüncesi ile yüklenici bir firma ile yaptırılması uygun görülmüştür. İşin teknik kısımları ihale edilerek hizmet alımı yoluna gidilmiştir. Belediyemiz ekipman ve elemanları ile gidilen iş nihayetinde söz verildiği gibi Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Pandemi döneminde cenazelerin kaldırılması ve defin edilmesi sıkıntı yaşamamak için hızlı bir şekilde çalışma yapılmıştır.”

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Türkyılmaz; “İlçemiz cenaze ve defin işlemlerinde değerlendirilmek ve cenaze defin işlemi sonrası ilçe içinden ve dışından gelen vatandaşların mağdur olmaması adına yerinde bulunan taziye evi atıl ve metruk durumdayken binanın tadilat ve onarımı mümkün olmadığından yerinde projeli ve ruhsatlı olarak hazırlanarak kullanıma hazır hale getirilmiştir. Bu sebeple kamu yararına ilçemiz Kadıoğlu Mahallesi Küme evler mevkii No:33 adresinde Taziye Evi yapımı gerçekleştirilmiştir. Taziye evi projeleri hazırlanarak 2020/07 dosya numaralı yapı ruhsatı düzenlenmiştir. Taziye evinin yapımının tamamlanması ile ilçe halkımızın defin işlemleri sırasında ve sonrasında yaşanan ihtiyaçları giderilmiştir. Bu tür hizmetler belediyemiz tarafından ivedi bir şekilde yapılarak halkımızın daha güvenli huzurlu ve rahat yaşayabilmeleri amaç kılınmıştır. Bu ve bunun gibi şikâyetler vatandaşlarımıza olan hizmet aşkımızı engellemeyecek olup aksine hizmet aşkımızı arttıracaktır. “Her yerdeyiz gönüllerdeyiz” sloganımız ile çıktığımız yolda gönüllere girmeye devam edeceğiz. Araştırma ve şikâyet konusu olan konular detaylı bir şekilde belgeleri ile birlikte tarafımdan canlı olarak bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna duyurulur” DEDİ.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu