Aday adayları mülakata alınacak

Aday adayları mülakata alınacak

Aday adayları mülakata alınacak

Partide mülakat var!

Son soru çok kritik olacak!

AK Parti, aday belirleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Partinin 6-16 Mart tarihleri arasında tüm aday adaylarını genel merkezde mülakata alacağı öğrenildi.

Mülakat hazırlığı

AK Parti'nin aday belirleme kriterlerinden ilki geçen hafta sonu gerçekleştirildi. Kırıkkale'de aday adaylarının durumunu gözlemlemek için temayül yoklaması yapıldı. Temayül sonuçları açıklanmadı. Hiçbir aday adayı da sonuçlara ulaşabilmiş değil. Ancak ilk 8 kişinin kimler olduğu üç aşağı beş yukarı belli oldu. İlk sekiz isim içinde, kamuoyunda adı geçen kişilerin olduğu konuşuluyor. Bu sonuca ise aday adaylarının sadece sıralamada kendi yerlerini öğrenebilmiş olmalarından hareketle söz ediliyor.

Son soru kritik olacak!

Partinin aday adaylarını mülakata alacağı öğrenildi. Genel merkezde gerçekleştirilecek olan mülakat çalışması 6-16 Mart tarihleri arasında yapılacak. Kırıkkale'nin hangi gün mülakata alınacağı henüz bilinmiyor. Ancak, aday adayları mülakat için şimdiden hazırlanmaya başladılar bile. Mülakatta aday adaylarına bu dönem çapraz sorular sorulacağı ifade ediliyor. En son sorunun ise en kritik soru olacağı konuşuluyor. O soru ise şu: Siz aday olmazsanız kimi aday olarak görmek istersiniz? Üç isim söyleyiniz…” Bu soruna kimin ne cevap vereceği merak ediliyor.

Anketler yapılacak

Partide adayları belirlemeye yönelik bir önemli gelişme daha yaşanacak. Bugüne kadar partinin ve Kırıkkale Teşkilatı'nın anketler yaptığı biliniyor. Bu anketler partinin durumunu ve oy oranını görmek için yapılıyordu. Bu kez ise aday adaylarının durumunu ölçmek ve gözlemlemek için anket yapılacağı konuşuluyor. Bunun her an olabileceği de mülakattan sonra olabileceği de ileri sürülüyor. Aday belirlemedeki asıl önemli kriterin de anket olacağı vurgulanıyor. İki tür anket yapılacağı da bildiriliyor. Biri telefon yoluyla, diğeri ise yüz yüze.

Adaylara önemli bir uyarı!

Anket için aday adaylarına siyaset uzmanlarından önemli bir çağrı geldi. Tanınan adayların bilinirliğini artırmak, bilinmeyen adayların ise tanınırlığını artırmak için basın-yayın, reklam ve tanıtım yoluyla olabildiğince geniş kitlelere ulaşmaları öneriliyor. Anketler için vatandaşta algı oluşturmak bakımından bunun çok önemli bir strateji olacağı üzerinde duruluyor. Şu anda bazı aday adaylarının yerel basın ve internet siteleri aracılığıyla tanıtım çalışmaları gözleniyor. Kimi isimler ise broşürler bastırarak kapı kapı dağıtıyorlar.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli