Anahtar Kelimeler: Adaylar partililerle buluştu

Adaylar partililerle buluştu

Adaylar partililerle buluştu

Adaylar partililerle buluştu

CHP tek yürek oldu”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili adaylarının mazbata töreni sonrasında parti binasında geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenlendi.

Bir araya geldiler

CHP il binasında düzenlenen aday tanıtım toplantısına il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri ve parti mensupları yoğun ilgi gösterdiler. Adayların tanıtımını yapan İl Başkanı Ahmet Önal, parti içinde hiçbir dargınlık ve kırgınlığın kalmadığını ifade ederek CHP'nin genel seçimlere kenetlenerek yürüdüğünü söyledi. İl Başkanı Önal şunları söyledi Birkaç gündür izlediğim tabloya baktığımda artık Cumhuriyet Halk Partimiz de hiç kimse ben dışarıda kaldım diyemez. Herkes toparlandı, herkes buraya geldi, gelmeyenlerinde tamamının yanına gittim, buna rağmen gelmeyenlere yine gittim, ona rağmen yine gelmeyenlere üçüncü kez gittim. Onların tamamı da buraya geldi. Artık partimizde küskünlük, dargınlık, kırgınlık kalmadı. Cumhuriyet Halk Partimiz emin olun ki dışarı da CHP'de ne oluyor, CHP'de herkes birleşmiş, CHP'de kırgın hiç kimse kalmamış deniyor. Ben bunu ilk ağızdan söylüyorum. Bu şerefi onuru yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda bir ön seçim yaptık. Demokratik bir ortamda geçen oylamada bir sonuç ortaya çıktı. Murat Çakırca, Ziya Kavlak ve Hacı Arap Karadurmuş bizi temsilen seçilmiş insanlar.  Adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.

CHP'de demokrasi var

CHP'nin birinci sıra milletvekili adayı Avukat Murat Çakırca, diğer partilerin adaylarını açıklamamasını demokrasiyi içselleştirememiş olmalarına bağlayarak şunları söyledi: 29 Mart'ta bir ön seçim yaptık. Yaptığımız ön seçim ve çıkan tablo partimizin takdiridir. Hepimize düşen en büyük sorumluluk bu aşamada bu takdire saygı göstermek ve bu takdirin gereğini yapmaktır. Bugün kamuoyunda söylentilerin dolaştığı bir anı yaşıyoruz. Karşımızdaki siyasi partilerin adaylarının kim olduğu bugün halen belli değil, sadece söylentiler var. Bunun nedeni karşımızda bulunan siyasi partilerin demokrasiyi içselleştirememiş olmaları ve bir lider demokrasisi daha doğrusu lider suntası altında yaşıyor olmalarıdır. Bugün iktidar olan parti henüz daha milletvekili adaylarını netleştirebilmiş değil. Oysa bizim partimiz tabanına sorarak milletvekili adaylarını belirledi. Bu demokrasinin partimizde yerleşmesinin en önemli göstergelerinden biridir. Bu temsilin bize yüklediği sorumluluklar var.  Kendim de dâhil aday arkadaşlarımla bu sorumluluğu layığı ile yerine getireceğim.”

Kırıkale'yi kucaklayacağız

Görüşü ne olursa olsun tüm Kırıkkale'yi kucaklayacaklarını ifade eden Milletvekili Adayı Ziya Kavlak, Cumhuriyet Halk Partisi sadece Cumhuriyet Halk Partililerin değil tüm Türkiye'nin partisidir. Biz bu seçimde hangi fikirde olursa olsun, hangi görüşten olursa olsun, Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyacının olduğu en kritik süreçlerden birisini yaşıyoruz. Biz Kırıkkale'de ve Türkiye'de özellikle yapmamız gereken tüm Kırıkkale'yi kucaklamak, Türkiye birlikteliğini sağlamak. Milliyetçisiyle, muhafazakârıyla, sağcısıyla, solcusuyla kim olursa olsun köylüsü emeklisi işçisiyle Kırıkkale'de gerçekten yeniden CHP'ye sahip çıkılacağına gerçekten inanıyoruz. En az bir milletvekili çıkaracağımızı da biliyoruz. Biz bunun öncesinde de her zaman partimizin yanındaydık. Ön mevzilerindeydik. Yine partimizin yanındayız. Tüm Kırıkkale halkımızı Cumhuriyet Halk Partisi saflarına bekliyoruz” dedi.

Halkın adayları yarışacak

Genel seçimlerde liderin adayları ile halkın adaylarının yarışacağını belirten Milletvekili Adayı Hacı Arap Karadurmuş, 29 Mart'ta bir demokrasi şöleni yaşadık. Burada bütün üyelerimizin oylarıyla milletvekili adayı sıralamamızı yaptık. Bu karara saygı duymak zorundayız. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'de yıllarda sonra yaptığı demokratik bir şölendi. Bu şöleni de bizler başarıyla gerçekleştirdik. Tabi biz diğer partilerin adaylarıyla yarışacağız. Diğer partilerin adayları liderlerin belirlediği, liderlerin suntasının altında belirlenen adaylar olacak. Ama biz halkın adayı olacağız. Yani Kırıkkale'de liderlerin adaylarıyla halkın adayları yarışacak. Bu konuda demokrasinin güzel bir örneğini verdik. Bunu da sonuna kadar götüreceğiz. Türkiye'de seçime gidilirken AKP'nin 12 yıllık iktidarının özetini yaparsak kim mutlu burada. İşçiler mi mutlu, işsizler mi mutlu, emekliler mi mutlu, kadınlar mı mutlu, kim mutlu? İşsizlik yüzde 15'lere gelmiş, emeklilerin zaten durumu ortada. Nüfusun yüzde 70'inin mutsuz olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu çözümsüz değil, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde kadrolarıyla ve projeleriyle mutsuzluğu sevince çevirecektir.”dedi. Konuşmaların ardından milletvekili adayları partililer tebriklerini kabul ettiler. 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli