Anahtar Kelimeler: Adaylığını

Adaylığını ilan etti

Adaylığını ilan etti

Kırıkkale Belediye Başkanlığı için aday olduğunu duyuran Avukat Mehmet Yılmazer, Carmine Otel'de yaptığı basın açıklaması ile AK Parti'den adaylığını resmen ilan etti.

 

BENİM BABA EMANETİM

Kırıkkale için 'Ata toprağım, baba emanetim' diyen Mehmet Yılmazer Kırıkkale'ye karşı sorumlulukları olduğunu, bu yüzden aday olduğunu ifade etti. Ankara'da Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Yılmazer Kırıkkale Belediye Başkanlığına aday oldu. Yaptığı toplantıda resmi olarak aday adaylığı sürecini başlatan Yılmazer Kırıkkale’de Cumhur İttifakı’nın ortak aday çıkarmayacağını her partinin kendi adayıyla seçime gireceğini belirtti. Belediye başkanlığına seçildiği takdirde ilk işinin altyapıyı yenilemek olacağını ifade eden Yılmazer, “Su ve kanalizasyonu yenilenmemiş bir şehrin ayakta kalma şansı yoktur. Bizim ilimizde de yenilenmedi. Biz bunun için iddialıyız. İlk iki buçuk yılda altyapı yenileme projesini tamamlamayı düşünüyoruz. Kırıkkale halkı için en hızlı şekilde bu sorunu çözeceğiz” dedi.

 

ADAYLIK SÜRECİNİ ANLATTI

Aday olma sürecini anlatan Yılmazer, "Aday olmamın temel bir sebebi var. Rahmetli babamın 1999 yılında Fazilet Partisi’nden adaylık süreci vardı. Kırıkkale’de 28 Şubat’ın acısını, baskısını, horlanmasını yaşayan ailelerin başında geliyoruz. 1999’da aslında belediye seçimlerini rahmetli babam kazanmıştı. Ama kazandığı seçim kendisine verilmedi. Ondan 25 yıl sonra evladı olarak belediye başkanlığına talip olmam manidardır diye düşünüyorum 3 Kasım 2023 tarihi itibariyle Kırıkkale’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kırıkkale’nin 2. Yüzyılda vizyon projelere ihtiyacı var. Kırıkkale kendisini Elmadağ’dan öteye duyuramayan, Ankara’da kendisini güçlü kılamayan bir şehir. Bu mevcut durumu Kırıkkale hak etmiyor. Ankara siyasetinde bir Kırıkkaleli olarak 5 yıl görev yaptım. Kırıkkaleli olarak Ankara’da siyaset yaparken Kırıkkaleli hemşehrilerimizin derdine derman olmaya çalıştım. Bugün eğer Ankara’da güçlü olmak istiyorsak, Kırıkkaleli vurgusunu güçlü yapmak istiyorsak öncelikle bizim Kırıkkale’yi değiştirip büyütmemiz gerekiyor. Değişimi buradan başlatmak gerektiğine inandığım için Belediye Başkanlığını talip oldum" dedi.

 

PROJELERLE ADAY OLUYOR

Yılmazer, Kırıkkale için projeler de hazırladığını belirterek bunları açıkladı.  İşte Yılmazer'in Kırıkkale için projeleri:

 

VİZYON KIRIKKALE PROJELERİ

1 Milyon Ağaç Projesi, Altınkale Film Festivali Projesi, Bakımevleri Projesi , Belediye Evleri Projesi, Emeklilik Kooperatifi Projesi, Gençlik Projeleri, Ges Projesi, Kırıkkale Kadın Kooperatifi Projesi, Kültür Merkezleri Projesi, Raybüs Projesi, Sosyal Belediyecilik Hizmetleri, Su Ve Kanalizasyon Altyapı Değişim Projesi, Tohum Ve Tarım Destekleri, Uluslararası Silah Fuarı Projesi, Yüzme Havuzu Projesi

 

1 MİLYON AĞAÇ PROJESİ

“Çevre dostu belediye” projelerinin öncüsü olarak anılacak olan “1 Milyon Ağaç Projesi” kapsamında, Kırıkkale’de kişi başına düşen yeşil alan artırılarak daha temiz, sağlıklı ve yeşil bir alan oluşturulacaktır. Özellikle ıhlamur ve çınar ağaçlarıyla birlikte ormanlık alan görüntüsüyle Kırıkkaleliler için yepyeni bir yaşam alanı olacak proje ilerleyen süreçte çeşitli oyun alanları, yeme içme alanları, dinleme ve eğlence alanları ile şehrin yeşili olarak herkes için alternatif alanlar hâline gelecek.

 

ALTINKALE FİLM FESTİVALİ PROJESİ

Uluslararası kültürel bir organizasyon kurmaya yönelik oluşturulacak projede yurt içinden ve yurt dışından katılım sağlayacak yerli ve yabancı filmlerin gösterimleri yapılarak kendi alanlarında kategorize edilmiş bu filmlere ödülleri verilecektir. Oldukça kapsamlı olan projede amaç Kırıkkale’nin yepyeni bir kültürel değerle anılması, her yıl düzenlenerek gelenekselliğini koruması ve akabinde yerli ve yabancı turist kavramıyla kültür turizmine öncülük etmesi olacaktır.

 

BAKIMEVLERİ PROJESİ

Yaşlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve sosyal izolasyonlarını önlemek amacıyla psiko-sosyal destek hizmetlerinin sağlanacağı, kişisel gelişim faaliyetlerinin ve eğitsel hizmetlerin sürdürüleceği, sosyal ve kültürel faaliyetler ile zamanın daha verimli kullanılacağı yapılar inşa edilecektir. Ayrıca “Engelsiz Kent” anlayışı ile engelli vatandaşlar da unutulmayarak bakımevlerinden işitme, görme ve ortopedik engelli vatandaşların da faydalanması sağlanacak

 

BELEDİYE EVLERİ PROJESİ

Sosyal bir konut projesi olan çalışmada mülkiyeti belediyeye ait olan ve cüzi rakamlarla ihtiyaç sahiplerine tahsis edilen konut projesi… Projenin amacı ise ihtiyaç sahibi veya yardıma muhtaç vatandaşların bu konutlar aracılığıyla ekonomik anlamda zorlanmadan hayatlarını kolaylıkla ikame edebilmeleri amaçlanmıştır

 

EMEKLİLİK KOOPERATİFİ PROJESİ

Uzun bir süre çalışma hayatından sonra emekli olan ancak üretmeye gönül vermeye devam eden vatandaşlar için belediye tarafından kurulacak bu kooperatifte, üretim ve geliştirme çalışmaları yapılacaktır. Kısaca kooperatife üye olan emekli vatandaşlar belediye tarafından tahsis edilen alanlarda çalışarak hem ülke ekonomisine hem de ev ekonomisine katkı sağlayabilecek. Özellikle organik tarım konusunda tecrübeleri esas alınan emekli vatandaşların ürettikleri ürünler ise cüzi rakamlarla halk ile buluşturulacaktır

 

GENÇLİK PROJELERİ

Kentte yaşayan ve üniversite okumak için kente gelen genç neslin daha sağlıklı ve verimli zaman geçirebilmesi için spordan sanata, bilimden teknolojiye kadar birçok alanda sürdürülebilir projeler hayata geçirilecektir. Sadece genç odaklı projelerde özellikle gençlerin istek ve önerileri dikkate alınarak eğlence içerikli çalışmalar kente kazandırılacaktır. Bu kapsamda şehir tiyatrosu, çeşitli enstrüman eğitimi, güzel sanatlara yönelik kurslar ve zengin içerikli programların yanı sıra gençlere yönelik eğlenceli çalışmalar ve atölyeler yapılacaktır.

 

GES PROJESİ

Dünya nüfusunun hızla artması ve dolayısıyla enerji kaynaklarının yetersiz kalması şehirlerin ihtiyaçlarını karşılayamayarak gelişmişlik seviyesini düşürmektedir. Bu sebeple kentte yaşanan yetersiz enerji kaynakları sıkıntısının ortadan kaldırılması ve geleceğe yenilenebilir enerji kaynaklarının bırakılması için tamamen çevre dostu enerji kaynağı olan ve enerjisini sadece güneşten alan Güneş Enerjisi Santralleri (GES) kurulacaktır. Şehrin sağlığını hiçbir şekilde tehdit etmeyecek olan ve kentin gelişmişlik seviyesini artıracak bu santraller sayesinde hem ekonomiye katkı sağlanacak hem de hanelerin elektrik faturalarında gözle görülebilir bir ödeme kolaylığı sağlanacaktır.

 

KÜLTÜR MERKEZLERİ PROJESİ

Millî kültürün tanıtılması çerçevesinde toplantıların, sergilerin, eğitim içerikli kursların, gösterilerin ve yarışmaların düzenleneceği, özellikle okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için binlerce kitabın yer alacağı kütüphaneleri de içerisinde barındıran şehrin atmosferini yansıtan merkezler inşa edilecektir. Yıl boyu farklı etkinliklerin ve kursların da yer alacağı merkezlerde kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere her yaş grubundan kursiyer çeşitli eğitim atölyelerinde bir araya gelerek geleneksel el sanatları gibi kültürel değerlerimizi çok daha yakından tanıma ve deneyimle fırsatı bulacaktır

 

SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ

Kentte yaşayan her bir vatandaşın sağlık ve huz​​​​​​​urla hayatını sürdürebilmesi amacıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar başta olmak üzere engelli, dar gelirli, yaşlı veya ekonomik sebeplerden dolayı eğitim masraflarını karşılayamayan öğrencilerin yaşam kalitesini yükseltecek projeler hayata geçirilip sürdürülebilirliği sağlanacaktır. Dar gelirli ailelere kart sistemi ile ücretsiz market alışverişi imkânı, yaşlı vatandaşların sağlık ve kişisel bakım hizmetlerinin düzenli olarak uzman ekipler tarafından evlerinde sağlanması, ihtiyaç sahibi engelli bireylere akülü araba, hasta yatağı, tekerlekli sandalye tahsis edilmesi veya dar gelirli öğrencilere internet veya yakacak desteklerinin sa​​​​​​​ğlanması.

 

SU VE KANALİZASYON ALTYAPI DEĞİŞİM PROJESİ

Vizyon projeler arasında yer alan ve kentin gelişmişliğine değer katan altyapı projesinde, su ve kanalizasyon altyapıları yenilenerek kentte meydana gelen su taşkınları, yağmur sonrası meydana gelen olumsuz faktörler ortadan kaldırılacaktır. Ayrıca kentin sağlığı açısından çeşme sularında iyileşme sağlanarak hanelere temiz içme suyu tahsis edilecektir.

 

TOHUM VE TARIM DESTEKLERİ PROJESİ

Tarıma ve çiftçiye sağlanacak tohum ve tarım destek projeleri kapsamında, yıl içerisinde topraktan verim almak isteyen çiftçilere tohum, fide ve mazot gibi çeşitli hibe destekleri sağlanacaktır. Amaç, tarım konusunda üretime katkı sağlayan vatandaşlara ekonomik destek sağlayarak çiftçilerin üretime teşvik edilmesi, ekonominin kalkınması ve kentte organik tarımın yaygınlaştırılması olacaktır.

 

ULUSLARARASI SİLAH FUARI PROJESİ

Türk savunma sanayiinin öncülüğünü üstlenmiş olan Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketinin proje çalışmalarından biri olan “Ağır silah fabrikası”nın Kırıkkale’de yer alması, kentin savunma sanayii alanındak​​​​​​​i bilin​​​​​​​irliğini ön plana çıkarmıştır. Bu bilinirliğin daha da pekişmesi, savunma sanayimizin uluslararası arenadaki mevcut konumunun artırılması için sadece “silah” içeriğinden oluşan, hem yerel hem de yabancı firmaların katılımıyla gerçekleşecek uluslararası bir fuar düzenlenecektir. Her yıl düzenlenecek olan fuar, savunma sanayii alanında yeni gelişmelerin takip edilmesine olanak sağlarken aynı zamanda kentin bu alandaki tanıtımına, ekonomik açıdan yeni bir oluşuma, yerli ve yabancı katılımcılar tarafından ziyaretiyle turistik gelir kaynağı olacaktır.

 

YÜZME HAVUZU PROJESİ

İl sakinlerinin ve özellikle çocukların yüzme eğitimi alabilmeleri ve spor faaliyetlerinin artırılması hedeflenerek projelendirilecek çalışmalarda, dünya standartları seviyesinde yapılacak olan olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzunun yanında tesis içerisinde yer alacak olan farklı spor alanları ve aktivite alanları ile kent sakinlerine sağlıklı ve keyifli aktivite alanları sunulacaktır.”

 

SU AÇIKLAMASI YAPTI

Yılmazer, “Kırıkkale'de çeşmeden içilebilir su akmadan kimse başkan oldum diyemez” dedi. AK Parti'den Kırıkkale Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Mehmet Yılmazer, "Çeşmeden içilebilir su akmadan belediye başkanı olduk diyemeyiz" dedi. Basın açıklaması ile adaylığını resmen duyuran Yılmazer su ve kanalizasyon konusuna özellikle değindi. Yılmazer açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Kırıkkale'mizin temel problemlerinden birisi su ve kanalizasyon konusu. Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Elbette su ve kanalizasyon altyapısı bir şehrin belkemiğidir. Bir belediye başkanı bu yatırıma başlayıp bitiremezse o başkan şehirde ayakta kalamaz. Ama başlayıp bitirirseniz çok hayır duası alırsınız. Dolayısıyla geldiğimiz ilk günden itibaren yapacağımız ilk proje su ve kanalizasyon altyapısı olacak. 

 

ÇÖZÜM ÜRETİLECEK

Bununla beraber bizim net hedeflediğimiz konu çeşmeden içilebilir su akması. Bunu yapmadan belediye başkanı olduk diyemeyiz. Çeşmeden içilebilir su akması için elimizden gelen yatırımı yapmaya hazırız. 2 yılımızı buna ayırmaya kesin kararlıyız. Bu konu benim için şahsileşmiş durumda. Dolayısıyla su ve kanalizasyon altyapısı değişmemiş, yenilenmemiş aspesli borulardan kurtulmamış bir altyapı ile 2. yüzyılda ayakta kalmamız mümkün değildir. Kasabalarda bile altyapı yenilenmiş ama bizim ilimizde değişmemişse bunun finansal anlamda çözümünü üreteceğiz, bunun için iddialıyız."



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı