Anahtar Kelimeler: Adaysız seçim!

Adaysız bir seçim!

Adaysız bir seçim!

Kimse çıkmak istemiyor

Kırıkkale eski günleri arıyor

 

Adaylar neyi bekliyor?

 

Kimler var…!?

 

Yerel seçime 5 aydan biraz fazla süre kalmasına rağmen Kırıkkale’de nedense bu dönem aday sıkıntısı yaşanıyor.

 

DURGUN GEÇİYOR

Yerel seçime 5 aydan biraz fazla süre kalmasına rağmen Kırıkkale’de nedense bu dönem aday sıkıntısı yaşanıyor. İsmi adaylığa geçenler bile henüz yola çıkmış değil. Sadece birkaç isim aday adayı olduğu sosyal medya aracılığı ile duyurdu. İsimleri geçenlerden henüz bir girişim olmadı. Hem durgun ve hem de sakin bir seçim dönemi Kırıkkale’yi bekliyor gibi. Geçmiş dönemlerde aday adayları aday olabilmek için bir yıl önce yola çıkıyordu. Ancak bu dönem böyle olmayacak gibi görünüyor. 

 

MUTABAKAT BEKLENİYOR

Bunun bir çok nedeni olduğu söyleniyor. En başta iktidar partisinin rekabet koşullarını ortadan kaldırdığı konuşuluyor. AKP ile MHP’nin ittifak yaparak seçime gireceği, bu nedenle rekabet koşullarının bozulacağı öne sürülüyor. AKP’nin elindeki belediyelere MHP’nin, MHP’nin elindeki belediyelere de AKP’nin destek vereceği konuşuluyor. Bu şartlarda herhangi başka bir aday ve partinin seçim kazanma şartının ortadan kalkacağı üzerinde duruluyor. Bu anlaşmanın netlik kazanmasının beklendiği ifade ediliyor. Bu yüzden bir çok ismin hem masraf yapmamak ve hem de adını yıpratmamak için beklemeyi tercih ettiği vurgulanıyor.

 

KILIÇ VE YILMAZER

Kamuoyunda Kırıkkale Belediyesi için adı geçen isimler de var. Aday adaylığını aylar önce ilan eden isimlerden birisi İyi Parti’den Eğitimci Özcan Kılıç. Henüz bir çalışması bulunmayan Kılıç, aday adaylığını sosyal medyadan ilan etmişti. AK Parti’den de ise aday adaylığını sosyal medya aracılığıyla ilan eden tek isim Avukat Mehmet Yılmazer. Aday adaylığını duyurdu ve hatta Kırıkkale için hazırlığını yaptığı projelerini de açıklamaya başladı.

 

BİR KAÇ İSİM VAR

Bu iki ismin dışında, AK Parti’den Bahattin Akyön ismi de geçiyor. Ancak henüz ilan etmedi. AK Parti Teşkilatı’nın Mahir Yılmaz ile görüşme yaptığı da konuşuluyor. Ama bir gelişme olmadı. Öte yandan Merih Karayol ismi hem MHP ve hem de AKP ile anılıyor. Harun Ulusoy ismi de AKP ve MHP ile anılıyor. Ancak netlik kazanmış değil. Ulusoy’un aday adayı olduğu biliniyor, uzun zamandır ziyaretlerde bulunuyor fakat herhangi bir partiden resmiyet kazanmış değil. Aynı durum Merih Karayol için de geçerli.

 

 

SAYGILI NE OLACAK?

Bu arada kulislere zaman zaman Ergün Tekin ismi de geliyor ancak onun da adı resmiyet kazanmadı. Bununla beraber AKP’de Mehmet Saygılı isminin ne olacağı da merak konusu. Bir çok kesime göre aday yapılmayacağı kesin gibi. Teşkilat içinden de büyük tepki aldığı biliniyor. Bunu artık bir çok kişi sosyal medya aracılığıyla açık bir şekilde dile getiriyor. AKP’nin son seçimde ciddi biçimde düşen oylarını artırmak için önemli bir isimle seçime girme planları yaptığı konuşulurken, Milletvekili Mustafa Kaplan’ın bu konuda bir çok isimle temasta olduğu ileri sürülüyor. 

 



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu