Anahtar Kelimeler: eğitimi verildi

Afet eğitimi verildi

Afet eğitimi verildi

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ve AFAD İl Müdürlüğü iş birliğiyle Türkiye Afet Müdahale Planı eğitimi düzenlendi. Eğitimde katılımcılara afetlere hazırlık konularında kapsamlı bilgiler verildi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

6 Şubat’ta yaşanan büyük depremle önemi bir kez daha anlaşılan afetlere hazırlık ve afet durumlarında yapılması gerekenler konusunda Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerini bilgilendirmek amacıyla bir eğitim toplantısı düzenlendi. AFAD İl Müdürlüğü iş birliğiyle TSO toplantı salonunda düzenlenen eğitime Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ve oda üyeleri katıldılar. Büyük bölümü deprem kuşağı üzerinde bulunan ülkemizin her türlü doğal afet ve acil durumlara önceden alınacak tedbirlerle hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Varlı, doğal afetlerin hayatın bir gerçeği olduğunu, önüne geçmek imkânsız olsa da alınacak tedbirlerle kayıplara en aza indirmenin mümkün olacağını söyledi. 

 

EĞİTİM VE PLANLAMA

Türkiye’de afet ve acil durumlara müdahalenin AFAD koordinasyonunda son derece başarılı şekilde yürütüldüğünü hatırlatan Varlı, ülkemizde yaşanabilecek her tür ve ölçekte, afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak, bakanlık, kurum ve kuruluşlar, özel kuruluşlar, STK’lar ve gerçek kişileri kapsayan ve bunların görevlerini belirleyen Türkiye Afet Müdahale Planı hakkında tüm üyelerin bilgi sahibi olmaları için böyle bir eğitim planlamayı zaruri gördüklerini ifade etti.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri kapsayan, entegre planlama yaklaşımı ve modüler yapısıyla afet sırasındaki operasyon risklerini en aza indirecek bir sistem olan Türkiye Afet Müdahale Planının (TAMP) detaylarını anlatan ADAF Kırıkkale İl Müdürlüğü yetkilileri, hazırladıkları sunumla katılımcılara detaylı bilgiler verdiler. Sunumda TAMP’nın ortaya çıkışı, tanımı, amaç ve kapsamı, çalışma sistemi, acil durumlara müdahale seviyeleri, çözüm ortakları, Kırıkkale’deki toplanma ve barınma alanları, sistemde yer alan kurumların acil durumlardaki görevleri gibi konular anlatıldı. Katılımcılar, ülkemiz ve ilimiz için kritik öneme sahip bir konuda düzenlenen bu eğitimin son derece faydalı olduğunu belirterek Ticaret ve Sanayi Odası ve AFAD İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı