Anahtar Kelimeler: AHİKA Aksaray toplandı

AHİKA Aksaray´da toplandı

AHİKA Aksaray´da toplandı

AHİKA Aksaray´da toplandı

Faaliyetler görüşüldü

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray´da tarihi Zinciriye Medresesinde gerçekleştirildi.

KİMLER KATILDI?

Toplantı için Aksaray´a gelen Kırıkkale Valisi Ali Kolat ile Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Vali Şeref Ataklı´yı Valilik Makamında ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyeleri, daha sonra Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısına katılmak üzere Aksaray Belediyesi tarafından çeşitli kültürel faaliyetlerin düzenlendiği bilgi evi olarak kullanılan tarihi Zinciriye Medresesine geçti. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında yapılan toplantıya. Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Necmettin Şentürk, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aksaray, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale ve Niğde illerinden kurul üyeleri ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katıldı.

EĞİTİM ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Kalkınma Ajanslarının son 10 yılda denenen, kalkınma modeli olarak kurulan bir yönetim biçimi olduğunu söyledi. Vali Kılıç açıklamasında, ?Ahiler Kalkınma Ajansının bu kapsamda birbiriyle sosyal kültürel ve tarihi bağları olan, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Aksaray´da çok önemli faaliyetlere imza atmış, küçük kaynaklarla büyük çalışmaları ateşlemiştir? dedi. Niğde´de yapılan son toplantıda Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçiminin gerçekleştirildiğini yapılan seçimde kurul başkanlığına Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı İsmail Ördü´nün seçildiğini belirten Vali Kılıç, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Niğde, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Kırıkkale illerinde düzenlenen eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

VALİ BİLGİ VERDİ

Vali Kılıç açıklamasında; ?Bilindiği gibi ajansımızın yürüttüğü faaliyetler arasında yer alan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu doğrultuda paydaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ajansımız, Ticaret ve Sanayi Odaları, İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliği ile bu eğitim çalışmalarına devam etmektedir. Geride bıraktığımız 1 aylık dönemde Aksaray´da, Kırıkkale ve Kırşehir´de düzenlenen ?Uygulamalı Girişimcilik´ eğitimlerinde toplam 147 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır. Kırşehir´de kadına yönelik alanda çalışan personel için ?Eğiticilerin Eğitimi´ Nevşehir Avanos İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nden öğretmenlere ve Nevşehir Valiliğine bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personele ?Proje Planlama Eğitimi´ verildi" dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false