Anahtar Kelimeler: AHİKA toplantısı yapıldı

AHİKA toplantısı yapıldı

AHİKA toplantısı yapıldı

AHİKA toplantısı yapıldı

Vali başkanlık etti

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 29 Mart 2018 Perşembe günü AHİKA´nın Nevşehir´de bulunan Merkez Hizmet Binası Toplantı Salonu´nda yapıldı.

TOPLANTI YAPILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Dr.M. İlker Haktankaçmaz başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol´un katılımıyla gerçekleştirildi. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Dr.M. İlker Haktankaçmaz toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

?Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı´nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır. Geçtiğimiz ay öne çıkan Ajans faaliyetlerinin başında; 12-16 Şubat tarihleri arasında On Birinci Kalkınma Planının hazırlıkları kapsamında tüm illerimizde 3´er tane olmak üzere toplam 15 toplantı düzenlenmiş olması gelmektedir. Ayrıca, 2017 Yılı Mali Destek Programları kapsamında başvurular 16 Mart 2018 tarihi itibariyle sona ermiş; Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında 171 adet, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 76 adet olmak üzere toplam 247 adet proje başvurusu alınmıştır.

BİLGİLER VERİLDİ

Geçen hafta ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Eşref Fakıbaba´nın katılımları ile Niğde ilinde Körfez Ülkeleri Tarım ve Hayvancılık İş Forumu düzenlenmiştir. Öte yandan, Aksaray OSB´de gerçekleştirilmekte olan Endüstriyel Simbiyoz çalışması kapsamında ildeki paydaş kurumlarla toplantılar gerçekleştirilmiş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile işbirliğinde ise Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenlenmiştir.

EMEKLİ VALİYE HEDİYE

Yine geride bıraktığımız ay içerisinde; 102 adet kurum ve kuruluşa başta Ajans, KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı destekleri olmak üzere devlet destekleri hususunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verilmiştir. Bugünkü toplantı da ayrıca;   2017 Yılı Bütçe Uygulama Sonuçları, 2018 Yılı Fizibilite Desteği konusu,   Yöresel Ürünler Fuarına (Yörex) katılım konusu Yönetim Kurulumuz tarafından görüşülecektir. Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir? dedi. Toplantının ardından emekli olan Kırşehir Valisi Necati Şentürk´e Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu adına bir hediye takdim edildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false