Ahırdan bozma evde hayat mücadelesi veriyorlar

Ahırdan bozma evde hayat  mücadelesi veriyorlar

Ahırdan bozma evde hayat mücadelesi veriyorlar

Bir Türkiye gerçeği

Kırıkkale'de babalarını 2 hafta kaybeden 6 yetim çocuk, ahırdan bozma 2 gözlü evde anneleriyle birlikte hayat mücadelesi veriyor.

EV HARABE

Yuva mahallesi 2511 sokak no:3'de ikamet eden ailenin en büyük çocuğu 15, en küçük çocuk ise 4 aylık durum da bulunuyor. Ahırdan bozma evin her tarafı dökülmüş durum da bulunuyor. Dışı kadar içi de harabeyi andıran evde, rutubetten dolayı çocuklar sık sık hastalanıyor. Boya alacak kadar dahi güçleri olmayan ailenin, bacasından kömür zifti akmış durumda bulunuyor. İki gözlü evde kapılar delik deşik. Eşyalar ise, yıllarla birlikte kullanılmayacak duruma gelmiş.

TEK KUTU SÜTÜ KALMIŞ

Eşi Ayhan Demir'i (39), 2 hafta önce kaybeden gözü yaşlı eş Gülhan Demir (34), çamaşır makinesi eski olduğu için çamaşırları leğende yıkıyor. Yemekleri de küçük tüpte pişiriyor. Dolabında hiçbir şey  bulunmayan ailenin en küçük çocukları 4 aylık Arda Demir'in bir kutu sütü kalmış. Sekiz yaşındaki Hamza ise elinden babasının elinden fotoğrafını düşürmüyor. Elindeki fotoğrafını sık sık öperek babasına özlemini gidermeye çalışıyor.  Aileye en büyük destek çevrede bulunan komşuları ve rahmetli Kenan Demir'in emekli babası Mehmet Demir'den (70) geliyor. Mehmet Demir ve eşi Sevim Demir (68), hem oğulları için gözyaşı döküyor, hem de torunlarına nasıl bakacaklarına kara kara düşünmeye başlamışlar.

ARA İŞİNDE ÇALIŞIYORDU

Çocuğunun ara işinde çalıştığını açıklayan gözü yaşlı anne Sevim Demir, Benim yavrum bir taneydi. Öleceği gün herkesle helalaştı. Yavrum bize ve çocuklarına karşı çok iyiydi. Her gün babasının ve benim halımı sorardı. Şimdi 6 yetimle ne yapacağız. Evde bir şey kalmadı. Çocukları okutmak istiyoruz. Ama nasıl okutacağımızı bilemiyorum.” dedi.  Oğlunun oturduğu ev önceden ahır olduğunu açıklayan baba Mehmet Demir de Çocuğumun maddi durumu iyi olmadığı için ahırın 2 gözünü eve çevirdik. Evin içi perişan durumda bulunuyor. Şimdi ben ne yapacağım. Emekli maşımla 9 baş horantaya nasıl bakacağım.”diye konuştu.

ÇOCUKLARINI OKUTMAK İSTERDİ

Rahmetli eşinin çocuklarının okumasını çok istediğini belirten Gülhan Demir ise Çocuklarını okutacak durumda değilim. Çocuğuma süt alacak param yok. Çocuklar haçlık istediği zaman ne yapacağımı şaşırıyorum. Devlet bize sahip çıksın. Hayırsever insanlardan yardım bekliyorum. Ne olursunuz bana yardım edin. Şimdiden çok yıprandım. Hiçbir sosyal güvencem yok. Çıkar yol bulamıyorum.” şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli