Anahtar Kelimeler: Parti temayül yaptı

AK Parti temayül yaptı!

AK Parti temayül yaptı!

AK Parti temayül yaptı!

Adaylarla görüştüler

 

 

AK Parti Kırıkkale İl Başkanını belirlemek için süreç devam ederken, parti binasında temayül çalışması gerçekleştirildi.

 

KENDİLERİNİ ANLATTILAR

Kamuoyunda ismi geçen adaylar resmi dilekçe ile adaylık müracaatında bulundular. Adayların partinin il başkanlığına adaylık müracaatı yaptığı öğrenildi. Tüm adaylar için parti il binasında Genel Merkez´den gelen iki koordinatör milletvekili tarafından temayül yoklaması ve görüşme yapıldı. Adayları tek tek dinleyen koordinatör milletvekilleri, temayül sonuçlarını da hiç açmadan Ankara´ya götürdü.

 

NASIL BELİRLENECEK?

Adayların kendileri haricinde kimleri il başkanı olarak görmek istedikleri de soruldu. Adaylardan bu konuda üç isim alındığı belirtildi. Teşkilat mensupları da aynı şekilde üç isim yazıp oyladılar. Temayül uygulaması bu şekilde gerçekleştirilirken, bunun bir rapor haline getirileceği kaydedildi. Raporun ise Saray´a üç kişilik liste halinde sunulacağı, en son onayın da Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı öğrenildi. Böylece Kırıkkale İl Başkanının Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmiş olacağı ifade edildi. Belirleme sürecinin ise en fazla bir hafta olması bekleniyor.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli