Akaryakıt ve LPG istasyonları temiz çıktı!

Akaryakıt ve LPG istasyonları temiz çıktı!

Akaryakıt ve LPG istasyonları temiz çıktı!

Denetleme yaptılar

Kırıkkale Merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren Akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarının tamamı denetimden geçirildi. Denetlenen istasyonlarının hiç birisinde küçük çaplı eksikliklerin yanı sıra ciddi bir eksiklik tespit edilmedi.

Denetleme yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde Kırıkkale genelinde faaliyet gösteren toplam 119 Akaryakıt ve LPG istasyonunun tamamı İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü'&nün yanı sıra Ankara, Çorum, Sivas, Yozgat, Kastamonu, Kayseri ve Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri denetim ekiplerinden oluşan toplam 19 personel ve 7 araçla çapraz denetimden geçirildi.

İstasyonlar temiz çıktı

Denetimlerle ilgili yapılan açıklamada Bakanlığımız sorumluluğundaki 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu Kapsamındaki Sayaçların damgalarının olup olmadığı, hatalı çalışıp çalışmadığı(miktar ölçümü), sorumlu mesul müdür çalıştırılıp çalıştırılmadığı, yakıtlarının yasal olup olmadığı konusundaki ulusal marker denetimi ve akaryakıt ve LPG İkmal İstasyonlarının lisans kontrolü konularında yapılan denetimlerde toplam 183 adet ulusal marker ölçümü yapılmış ürünlerin tamamı geçerli ve yasal çıkmıştır. İstasyonlarının tamamının lisanslı olduğu tespit edilen denetimlerde 1348 akaryakıt sayacı ile  197 LPG sayacı olmak üzere toplam 1545 adet sayaç kontrolden geçirilmiş sadece bir sayacın damgasız olduğu  tespit edilerek gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır. Sayaçların tamamının doğru ölçüm yaptığı tespit edilmiştir” ifadelere yer verildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli