Anahtar Kelimeler: Akçay neden gitti

Akçay neden gitti?

Akçay neden gitti?

Akçay neden gitti?

Hani gitmeyecekti?

 

İstifanın perde arkası!

 

Haberkale yazıyorsa doğrudur!

 

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, istifa etti. Akçay´ın görevden alınacağını anladığı için istifa ettiği öne sürülüyor. Peki işin perde arkasında ne var?

 

SÜREÇTE NELER OLDU?

Cumhurbaşkanı´nın talimatı doğrultusunda yorgun düştüğü öne sürülen teşkilatlar ya görevden alınıyor veya istifa ettiriliyor. İl Başkanları kendi rızaları ile istifa ettiklerini öne sürseler de herkes istifaya zorlandıklarını biliyor. İstifa etmemeleri durumunda ise rencide edici biçimde görevden alınacaklarını bildikleri söyleniyor. İşte tam da bu durum Kırıkkale için de yaşandı. Aylardır istifası istenen, istifa etmezse görevden alınacağı söylenen AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, bütün çabalarına ve bazı isimlerin bütün girişimlerine rağmen istifa etmek zorunda kaldı.

 

AYLARDIR GÜNDEMDEYDİ

Akçay´ın ismi aslında aylardır gündemdeydi. Zaman zaman sitemize haberi de oldu. Ancak Akçay, bunları yalanladı. Son olarak Beşir Atalay´ın genel merkezde girişimde bulunarak Akçay´ın yerinde kalmasını sağlama girişiminde bulunduğu öne sürüldü. Hatta Ramazan Can ile bu konuda tartıştıkları iddia edildi. Buna rağmen Akçay yerinde kalamadı. İstifa eden Akçay´ın il başkanlığı seçimine kadar görevini sürdüreceği kaydedildi.

 

RAKAMLAR BAŞARILI DEMİYOR!

Peki Akçay´ı istifaya götüren süreçte neler yaşandı? Akçay 3 yıldan fazla bir süre il başkanlığı yaptı. Ancak bu süre zarfında partiye artı değer katamadığı veya kazandıramadığı konuşuldu. Göreve geldikten üç ay sonra eşini Milli Eğitim Özel Kalem Müdürlüğü´ne personel olarak aldırdığı konuşuldu. Ancak bunu ne yalanladı ne de inkar etti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde partinin oyunu artıramadı. İki seçimde de ak parti 106 bin civarında oy aldı. Ancak MHP ile birlikte girilen referandumda toplamda 103 bin oy alınabildi. AK Parti´nin ortalama oy oranı 106 bin, MHP´nin ise 32 bin civarında iken alınan toplam oy 103 bin olarak çıktı. Bu duruma rağmen Akçay´ın bir çok yerde ?Türkiye genelinde en başarılı 5 il teşkilatı indeyiz? açıklamaları oldu. Bunun genel merkezde tepkiye yol açtığı ileri sürüldü.

 

ATALAY ETKİSİ KALMADI

Kırıkkale Belediyesi´nin da sinerji yaratamaması, Akçay´ın ve İl Başkan Yardımcısı Bahadır Kılıç´ın Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte hareket edip, milletvekilleri ile ters düştüğü konuşuldu. Bu urum da genel merkezde olumsuz etki yarattı. Beşir Atalay´ın ekibi görüntüsü veren bu isimlerin partiye artı değer katamadıkları belirtildi. Vekiller ile bu isimler arasında yaşanan sürtüşmenin perde gerisinde Atalay´ın olduğu hala konuşuluyor. Son yaşanan olay, yani Akçay´ın istifası ile Atalay´ın da Kırıkkale´de bir etkisinin bırakılmadığı ifade ediliyor. Bu gelişme ile birlikte artık Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın da ya görevden alınması ya da tekrar aday olamamasına kesin gözüyle bakılıyor.



batuhan7179
20.09.2017 00:46:39
Demek ki neymiş: 1) Taşıma su ile değirmen dönmez. 2) Kelin ilacı olsa Van´da işi ne? (kafasına sürer veya kendine su taşır) 3) İttirip vurdurma yöntemiyle çalışan araba yolda kalır. 4) Bizans oyunu ile atanıp gelen, İzmir Marşı ile denize dökülür. 5) "Benim tanımadığım partimden değildir" anlayışı oy kaybettirir. (hatta istifa ettirip etek giydirir) 6) Vurur yüze ifadesi, Kosgeb Kırıkkale´yi niye kiracın yaptın bitanesi? 7) Vurur yüze ifadesi, Kırıkkale´nin kaybolan yıllarının vebalini nasıl ödersin bitanesi? Daha yazarım da okuyanlar sıkılmasın, iyi biri gelsin de batuhan böyle nağmeler yazmasın. Aman ekürisi kader arkadaşını yalnız bırakmasın (o da istifa etsin). Tat damakta kaldıysa Van´a doğru yol alınsın...

Harbi Konuşalım
22.09.2017 18:16:15
batuhan7179 yorumuna bayıldım. Ekleme yapıyorum. 8)Ekibini de al git.

  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu