Anahtar Kelimeler: Akçay başvuru yaptı

Akçay başvuru yaptı

Akçay başvuru yaptı

Saygılı’nın B planı mı?

 

Herkes bunu konuşuyor!

Teşkilattan O mu çıkacak?

 

AK Parti eski Merkezi ilçe başkanı ve İl Başkanı Mürsel Akçay 28. dönem Kırıkkale milletvekilliği aday adaylığı için müracaatta bulundu.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bahadır Kılıç'a yazılı müracaatını sunan Akçay konuşmasında " AK Parti'de memleket için Allah rızası için hizmet yapılır. Bu parti teşkilatı hizmete kendini odaklamıştır. Bence milletvekili aday adayı olarak aday olsam da olmasam da Partimiz  için, milletimiz için , Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın görevinin devam etmesi için canla başla çalışacağım. Şu an partime Kırıkkale milletvekili aday adayı olarak 29 numarayı almış bulunuyorum. Bu partimize gösterilen ilginin sonucudur. 14 Mayıs'ta yine Türkiye'de demokrasi Destanı yazacağız. Amacım Allah rızası için hizmet etmek. Kırıkkale halkına  hizmet getirmek. Ülkeme faydalı bir siyasetçi olmaktır” dedi. 

 

AKÇAY’IN MÜRACAATI

Bu arada, Akçay’ın adaylık müracaatını da söylentileri beraberinde getirdi. İddiaya göre “olur” cevabı alamadığı için istifa cesareti gösteremeyen, daha doğru ifadeyle “ret” cevabı alan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın yerine Mürsel Akçay’ın aday yaptırılmaya çalışıldığı, teşkilatın önümüzdeki günlerde yapılacak olan temayül yoklamasından Akçay’ın çıkarılacağı ileri sürülüyor. Daha önce partiden istifa ettiği ortaya çıkan, yeni kurulan bir partiye il başkanı olma girişimi ile AKP’ye zarar verme çabasında olduğu kaydedilen, olumsuzluklar yaşanması nedeniyle geri adım atmak zorunda kalan Akçay’ın bu girişimi dikkat çekici bulunuyor.

 

ATALAY DESTEĞİNİ ÇEKTİ!

Bütün bunlar yaşanırken, AKP Teşkilatı’nın da bu durumu görmezden gelmesi ayrıca dikkat çekici bulunuyor. Bir başka iddiaya göre de Saygılı’nın adaylığı başta olmak üzere her konuda destekçisi olan Beşir Atalay’ın başta “kibirliyim” ifadesi olmak üzere bu kez bir çok olumsuzluğa imza atan, Saygılı yerine yeğeni Şerafettin Atalay’a destek olacağı konuşulanlar arasında. Saygılı’nın belediyeye de aday gösterilmeyeceği, hatta seçimlerden sonra görevden alınmasının söz konusu olduğu ifade edilirken, son virajda Akçay girişimi ile Kırıkkale siyasetinden tamamen kopmama çabası gösterildiği vurgulanıyor.

 

SON BİR ÇIRPINIŞ!

Ancak buna rağmen şehir geneli Saygılı’nın ve hatta teşkilatın bu son seçimi olacağı söyleniyor. Saygılı’nın istifa etmemesi bile yerel medyada haber değeri taşımadı. Sosyal medyada bile kedisine tepki gösteren AKP’liler kendisini hiç ciddiye ve dikkate almaya değer görmedi. Hemen herkes kendisini tam anlamıyla yok sayarken, Saygılı ile geçen yıllar kayıp olarak da görüldü. Kırıkkale’de istifa etmemesi bile haber değeri taşımazken, Saygılı’nın varlık kaybı yaşadığı, B planı olarak Akçay’ı öne sürmesinin de son bir çırpınış olduğu kanaati hakim. Genel Merkez’in durumu çok iyi bildiği, yoklamadan Akçay’ın çıkmasının Saygılı’nın başkanlıktan görevden alınmasının önünü kesin olarak açacağı bilgileri geliyor. Bu gelişmelerin İl Başkanı ve Teşkilatı’nı da çok ciddi şekilde Genel Merkez düzeyinde krize sürükleyeceğinin altı çiziliyor. Durumun nasıl cereyan edeceği merak konusu. 

 

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı