Anahtar Kelimeler: Akçay önemli ziyaret

Akçay´dan önemli bir ziyaret

Akçay´dan önemli bir ziyaret

Akçay´dan önemli bir ziyaret

Alevi Derneğini ziyaret etti

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, terör olaylarının yaşandığı ve algı operasyonlarının yürütüldüğü son günlerde, üst aklın Türkiye´de ki fay hatlarını harekete geçirip, iç karışıklık yaratma amacında olduğunu söyledi. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Laik-Antilaik söylemi ile toplumun ayrışmasına asla izin vermeyeceklerini belirten Akçay, bu konuda 15 Temmuz´da olduğu gibi bir ve beraber olacaklarını bildirdi.

ZİYARETTE BULUNDU

Son günlerde artan terör olaylarının ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları başta olmak toplumun birçok kesiminden birlik beraberlik mesajları verirken bu konudaki en anlamlı adım AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay´dan geldi. Kırıkkale Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale şubesini ziyaret eden Akçay, dernek başkanı Hüseyin Güney ile bir araya geldi. Ziyaretinde üst aklın ülkemiz üzerinde oynamaya çalıştığı oyunları iyi bildiklerini ifade eden Akçay bu oyunların başarılı olmasına asla izin vermeyeceklerini dile getirdi. Bu coğrafyada tesadüfen karşılaşmış bir topluluk olmadığımızı ifade eden Akçay ?Biz yıllardır aynı inanç için mücadele eden aynı topraklar üzerinde aynı bayrağın altında hür yaşayan bir milletiz. Son zamanlarda artarak gerçekleştirilen hain saldırılar aziz Türk milletinin birliğine, bekasına ve bütünlüğüne yönelik vahşi terör saldırılarıdır, farkındayız? dedi.

AÇIKLAMALAR YAPILDI

Bu bölgede asırlardır aynı gönül birliği ile konuşan aynı istikamete bakan sevinç ve tasada beraber olan bir kardeşler topluluğu olduğumuzu iade eden Akçay ?Milletimizin dirayetini zayıflatmak, inancını yok edip azmini ve direncini kırmak istiyorlar. yılgınlık ve kaos üretmek istiyorlar. Kardeşliğimize kastedip bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Farkındayız. Kardeşliğimize kastedip, mezhep kimliği çatışması ve etnik kimlik çatışması üzerinden operasyonlar yapmak istiyorlar. Milletimizin moralini bozup umutsuzluk yaymak istiyorlar. Farkındayız. Beşiktaş saldırısı, Kayseri saldırısı, Rus Büyükelçisi suikastı, yılbaşında yapılan Reina saldırısı ve son olarak İzmir saldırısı, adları farklı olsa da aynı merkezden idare edildiklerinin ve yönlendirildiklerinin farkındayız. Binlerce yıldır süre gelen devlet geleneğimiz maddi ve manevi boyutlarıyla tüm insanlığa örnek olmuş medeniyetimiz muhtelif inanç ve gelenekleriyle geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu coğrafyada barış ve mutluluk içinde kardeşçe yaşayacağız? ifadelerini kullandı.

BERABERLİK ÇÖZER

Ülkemizin içerisinden geçtiği bu zorlu dönemde ve birlik ve beraberliğimize kast edildiği bu günlerde AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bu ziyaretin son derece anlamlı olduğunu ifade eden Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şube Başkanı Hüseyin Güney ?Ülkemizde son günlerde İstanbul Reina ve İzmir de adalet sarayında meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden Güvenlik güçlerimizin ve sivil kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz, acılarını paylaşıyoruz. Tedavi gören canlarımıza şifalar diliyoruz? dedi. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak istiyorsak buna etnik ve mezhepsel ayrım gözetmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini ifade eden Güney ?Hükümetin en kısa zamanda bu terör saldırılarını yapanları ve planlayıcılarını Terör çetelerini, örgütlerini, Karanlık güçlerin yakalanmasını ortaya çıkartılmasını ve yargılanmalarını bekliyoruz? dedi.

BİR ARADA YAŞIYORUZ

Yapılan saldırıların asıl amacının, ülkemizin yaşam huzurunu bozmak olduğunu dile getiren Güney ?Bin yıldır bir arada yaşayan Farklı kültürlere mensup toplumsal kesimleri ayrıştırmak. Yaşam haklarına, Eşit yurttaşlık haklarına, Evrensel İnsan Haklarına, Demokrasiye, Laikliğe, Barış ve Kardeşliğe yapılan saldırılar olarak görüyoruz. Bunlar cinayettir diyoruz ve Lanetliyoruz. Son olmasını diliyoruz. İnsanlar kendilerinin güvende olduklarını bilmeliler bu onların hakkıdır. Tüm yurttaşlarımız karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü içerisinde Farklı kültürlerin, düşünce ve inançların birlik, barış ve kardeşlik içerisinde özgürce bir arada yaşamayı istiyoruz. Üst aklın oynamaya çalıştıkları oyunların ve çıkarılmaya çalışılan iç çatışmaların karşısında ancak ve ancak birlik ve beraberlikle burabiliriz. Toplumun her kesiminde karşılıklı diyalog yollarının açık olması bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında son derece önemli bir rol oynamaktadır? dedi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli