Akciğerindeki tümör, kalbin bir bölümüyle alındı…

Akciğerindeki tümör, kalbin  bir bölümüyle alındı…

Akciğerindeki tümör, kalbin bir bölümüyle alındı…

Tıp'ta ilginç operasyon!

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, bir hastanın akciğerindeki tümörün kalbin bir bölümüyle birlikte başarılı bir şekilde çıkartıldığı bildirildi.

Önemli bir ameliyat

KÜ`den yapılan yazılı açıklamada, hastanın operasyon sonrasında kalp ve akciğer fonksiyonlarının normal değerlendirildiği ve taburcu edildiğini belirtildi. Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Koray Dural, halen dünyada kalp damar hastalıkları ve akciğer kanserinin ölüm sebepleri arasında en başta gelen hastalıklar olduğunu vurguladı. Hasta Hamza Delen`in (50) özellikle geçmişinde kahvehane çalışanı olmasının hastalığında önemli bir etken olduğunu belirten Dural, hastanın akciğerindeki tümörün kalbin bir bölümüyle birlikte başarılı bir şekilde çıkarıldığını kaydetti. Dural, şöyle devam etti:

Akciğer kanseri

"Özellikle ailesinde kanser hikayesi olan, sigara içen ve 40 yaş üstü kişiler risk grubundadır. Akciğer tümörlerinde erken teşhis ve erken ameliyatın çok büyük önemi var. Maalesef bazı hastalarımız tereddütle ameliyat şanslarını kaybediyorlar. Erken aşamada yayılım yapmadan akciğer ameliyatı olan hastalarımız için akciğer tümörünün kötü gidişinden kurtulmak mümkündür" ifadelerini kullandı.

Hasta çok iyi durumda

Hasta Delen de 15 günlük bir tedavinin ardından ameliyat olduğunu belirterek, hastalığının bir ay önce nefes darlığı ve öksürükle kendini gösterdiğini ifade etti. Ameliyattan önce merdiven dahi çıkamadığını ve çok yorulduğunu belirten Delen, "Ameliyattan sonra 1 gün yoğun bakımda kaldım, ertesi gün servise indim ve hemen yürümeye başladım. Hatta rahat bir şekilde merdiven bile çıktım. Artık bir sıkıntım yok. Eskiden olsa bizler hemen her hastalıkta Ankara`ya koşardık. Hepsine tekrar teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli